I kdyz uz jsem to tady psal nedostala se me zadna opoved.
Potreboval bych zrusit uplne Home Gateway
A mit pripojene pocitace primo na vnejsi sit.Bez nejake domaci podsite (Bez Nat).
Poradte nejake navod jak toho docilit.
nastavil jsem wl-500 do clienta a pripojeni bezi bezvadne, jenomze nemohu ping na pocitace ve vnejsi siti meho poskitovatele a oni na muj wl-500 a uz vubec ne na muj pocitac ja ma byt vse nastaveno?
abych moh k jinym pocitacum a oni ke mne?
k cemu slouzi routing?
jak maji byt nastavene IP? nebo je to jedno pokud vsude bezi DHCP.
Nastavil jsem si WL500b jako klienta (firmware 1.7.5.6-5 od Olega) a chtěl bych připojit celou místní sí? na internet, ale nejsem si jistý nastavením (např nevím jak nastavit route nebo NAT). Zatím jsem nastavil jenom základní věci (SSID, IP, DHCP pro LAN) a připojil jsem se k jinému AP. Pak ale nevim co dál. Dostal jsem od vzdáleného AP novou vnější IP adresu (10.0.0.2) a dostal jsem také DNS a GW (10.0.0.138). Podařilo se mi PINGnout GW, ale nemůžu PINGnout žádnou internetovou adresu. Navíc chci rozchodit na síti DirectConnect a někdy v budoucnu i traffic shaping.
Mám následující problém: nahrál jsem podle návodu firmware 1.7.5.6-5 a podle návodu, který jsem tu našel bych potřeboval přepnout asuse do režimu klient - zadal jsem v telnetu příkazy:
brctl delif br0 eth2
wl ap 0
wl join 'SSIDmojehoAP'
Problém je v tom, že i když vidím, že jsem na APčku připojený (vidím to jak příkazem wl assoc, tak přímo na AP) nejde pingnout ani z PC u kterého mám zapojeného asuse na AP a naopak. Co dělám špatně?
pro xxlukas nastavi si ve webovem rozhrani odpoved na pingy ip config micerall...... respond ping from wan. mel jsem ten samy problem.
ted k memu. uz se den snazim rozhcodit svoje ap. pokuzil jsem snad vsechny navody co tu byly a precetl vice jak 40 stran tohoto fora.
tohle jsem uz opravil
~ # wl scan
eth2: Invalid argument
scan Initiate an active scan across all channels.
Optional SSID argument specifies a particular SSID to scan.
With no SSID argument, a broadcast SSID scan is performed.
~ # wl scanresults
~ #
~ # wl stats
var unrecognized name, type -h for help
~ # wl stats
var unrecognized name, type -h for help
tak nakonec po prikayu wl ap 0 se to zpravilo a uz scanovani jede, ale
predpokladam, ze s firmwarem 1.7.5.9-1 nemusim pouzivat wl_apsta.o
po nastaveni
iptables -t nat -P POSTROUTING DROP
iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth2 -j MASQUERADE
porad nepignu na gw to jo ta 10.xx.xx.x9
nevim kde delam chybu, uz nad tim tvdrnu den. precetl jsem vic jak 40 stranek tohodle fora. mam dojem, ze je problem s tou gw, jestli vubec jede, nebo jestli mi neco nebrani v pripojeni na tu gw. nevim v cem je chyba. budu vdecny vsem, kdo mi pomohou , diky