Chtěl byh se zeptat jestli u wl 500b s firmwarem z 500g jede regulace v celem rozsahu tak jak jde nastavit. Podle mě ta regulace jede ale ne od 1 mW do 84 mW.
Standa
mam 2 Ovislink 1120ap v rezimu wds, snazim se k nim pripojit asus 500g a nejak se mi to nedari. na asusu mam nastaveny mod hybrid, mac na jeden ovislink a na ovislinku mac asusu, kanal mam vsude stejny, ip adresy ve stejnem rozsahu, stejne ssid. original firmware. nejaky tip? jinak musim koupit navic ovislink :(
dobry den! v patek jsem si koupil wl500b ale do dneska se me nepodarilo pripojit k netu. Informace od ISP mam ale nemuzu se dostat na net.Co mam kde nastavit?? treba ve woknech nebo nekde protoze se me ani neukazuju sila signalu proste nic. asus pinguje ale to je asi tak vsechno. Nevite nekdo co delam blbe??? prosim o pomoc... predem dik
P.S. ted takovej blbej dotaz. ma nejaky vliv kdyz zadam wl status a vypise to ze RSSI 0 dbm a noise 0 dbm? Asi jo,ze?
P.P.S forum jsem cely prolez ale odpoved jsem nikde nenasel. PLEASE HELP!!!
Pokud by to náhodou někoho zajímalo, přeložil sem před časem po urputným boji MadWifi drajvry pro Atheros čipsety a teď testuju v Asusu miniPCI wireless kartu s čipem Atheros 5212 (combo 802.11a/b/g). Chodí to, i když drajvry sou pořád ve fázi beta a tudíž můžou být potíže se stabilitou. Je ovšem potřeba konfigurovat IWCONFIGem (Dík jaha2x za přeložení a poskytnutí IWCONFIGu!), takže pro praktický použití je potřeba radikálně upravenej firmware, původní web konfigurátor zřejmě nebude možný vůbec použít. BTW tu kartu mám zapůjčenou na testy od i4 (dík že asi jako jediní podporujete vývojáře v týhle oblasti!). Akorát na těch 5 giga zatim nemám anténu...
mam 1.7.5.6-3 od olega. pripojuju se prez wifi antene 24db. ping k asusu de a od asusu taky tak nevim...
u kamosa jsem videl ze ma v taskbaru ve woknech zobrazeni stavu pripojeni... Jak se to tam da dostat a co musim nastavit...
predem dik....
wifilama: Upgraduj na 1.7.5.9-2 a zalistuj par stranek zpatky, kde sem psal co kam nastavit. Strucne - parametry od provajdra nastavis do WAN, SSID routeru nastavis stejny jako ma provajdrovo APcko a pak Telnetem nastavis dve nvram promenny, cimz se router prepne do rezimu klienta. Po rebootu se automaticky pripoji. Taky musis pochopitelne nastavit parametry LAN na stanicich, ale v tom snad by nemel bejt problem (default GW = router, DNS od provajdra).
Taskbar pust z hlavy, to tam jednoduse nedostanes (kamos ma wifi sitovku)
Prosim o radu, jsem na wifi TOTAL AMATER a to si jeste fandim. Soused mi rekl, ze ma pripojeni na net od chella a ja bych se chtel na nej tzv. napichnout. Chtel bych zakoupit asus WL 500b, zapojit do nej vystup z kabeloveho modemu, dale sitovym kabelem zapojit sousedovo PC a spojit asus WL 500b se svoji wifi-kartu v PC. Lze to tak udelat? Dekuji vsem za radu a prosim nezlobte se, zadny uceny z nebe nespad...
Napojení na Asus router mám ověřeno. Modem pro chello dát do wan rozhraní. Je nutno přepsat mac adresu současné připojené si? karty do Asusu na wan rozhraní ( mac je také v papírech co poskytla kabelovka při instalaci) Chodí bez problému. Ohledně dosahu wifi mi to chodí bez modifikace výkonu a s malou orig. antenou přes 4 místnosti v činžáku ( zděný dům ). Nicméně pokud je to soused tak proč nepoužít pouze router cca 1200Kč a pak to natáhnout kabelem, vyjde to výrazně levněji.