Byla to fuška, ale snad mi to dovezou od Conrada. Akorát že na to budu muset 14dní čekat, maj zastaralé typy a pěkně předražený. Ale co se dá dělat, lepší něco než nic.
DS1820 219,- (zastaralý typ, doporučená náhrada DS18S20)
DS1821 234,- (přesnost pouze 1°C, non-network tj. nedá se jich připojit víc za sebe)
Jinak jsem obvolal kde co, tohle je např. vyjádření z PS elektronic.
"DS18B20 budou až v polovině září. Je to nějaký problém u výrobce. Maloobchodní cena by byla 135,-Kč s DPH, ale vycházím ze současného ceníku, takže do září se ještě může změnit.
S pozdravem J.Krátký"
Ahoj,
jj, ta cena 130,- by tak nejak odpovidala, kupoval jsem je myslim v GME pred par mesici.
Ja uz cca 3/4 roku pracuju velnych chvilich na podobnem projektu...
- mereni teplot, moznost vice zapojeni cidel (1-Wire), komunikace s PC, logovani, zaznamenavani do grafu apod. V zavislosti na teplote rizeni 2 nezavyslych ventilatoru, kontrola stavu "otaceni" (pro pripad selhani). Pripojeni k PC by tak nemelo byt nutnosti... Bohuzel casu malo, osciloskop take neni.
Cele by to melo obsluhovat router v krabici na pude, kde je pres leto treba i pres 50stupnu. Proto je nutna maximalni spolehlivost a pokud treba vetrak umre, muze byt admin informovan napr. emailem. :-)
Zdary, nevíte kde by se dal stáhnout nějaký testovací SW pro WIN XP?? jen pro test jestli to chodí. Server běží na Linuxu, ale bastlit to budu doma a tam mám jen WIN XP a každou chvíli běhat na půdu se mi moc nechce. Kromtoho zatím tučnáka nějak moc neovládám (dává mi co proto...) - jsem LINUX LAMA....