A to je problem, ze se signal ZLEPSI ??? Takovy problemy bych teda chtel mit ...
Pricina muze byt treba v tom, ze kdyz je po desti mokro, odrazi se lepe signal od mokrych ploch (strechy, zdi, mozna i stromy ... ) a Ty ten odrazenej signal pak chytas silnejsi. Taky jsem slysel nazor, ze je to kvuli zvysene vodivosti zeme nasakle po desti vodou.
dik za info, ja uz som si myslel ze sa mi teplom ta antena na streche roztiahne a ked zacne prsat tak sa to vrati do povodnej velkosti ochladenim, ale to tvoje vysvetlenie je logickejsie Holesovicke strechy sa asi po dazdi menia na WIFI strechy , problem to pre mna je pretoze mi signal klesa pred dazdom pod 10 SNR a link mi ide DOLE
No nic asi musim ist s AP na strechu
Tak ja mam podobnej "problem", za deste je signal mnohem lepsi nez kdyz je pekne. Konkretne se to tyka kamose, co je pripojenej plechovkou s trychtyrem na 350 m, ale pres stromy. Navic ma asi 16 m RLA-10 takze pokud neprsi, tak linka hodne pada.
Zitra budem instalovat router pod strechu aby tam toho kabelu bylo min.
Mozny je taky to, že lidi maj po dešti v kabeláži a anténách vodu a máš míň rušení :-)) Třeba na tebe smaží brezenet, kterej je po dešti plnej vody a nefachá :-))
Zdar lidi,měl sem podobnej problém,Mám na střeše paneláku 10db quad(postavenej podle Símy),a o 50m dál ve stejný úrovni je všesměrovka APéčka(8db).Když bylo pěkně tak byl signál mizernej a jak začalo pršet tak vylít nahoru.Jo a vedle antény sou dvě nastavby od centrálního odsávání.Zkoušel sem vyměnit anténu,votočit sní a nic nepomohlo.Až sme zvedli všesměrovku
asi 120cm nad střechu,tak je to vpohodě a signál je furt stejnej bez ohledu na počasí.
Ještě to může dělat sluneční záření. V návodu na měřák mikrovlnýho záření ten maník psal, že když to namíří na slůnce, tak to dává celkem solidní hodnoty (a při namíření na mikrovlnku překračuje stupnici :-)). Prostě slunce může zřejmě wifi rušit a nejvíce asi na horších lincích. Po dešti je buď ještě nějaká oblačnost nebo je v atmosféře hodně voní páry, tak se to sluneční mikrovlnný záření může odrušit.....