Calibos
Newbie
|
Urgentní dotaz |
Příspěvek č. 458 |
Nemám čas prolézt všech 400 příprcku jestli obsahují to co potřebuji. Koupil jsem tuhle škatulku kamošovi,abych ho připojil do naší sítě, kde AP je HW od SMC, client PCI SMC a 3xXI626. Antena plechovka,10m kablu. Konfiguruju pres IE 192.168.100.252 (jestli dobre pamatuju) nastavim client a nasi sit to nevidi. Takze jsem to vzal k sobe domu, behem chvile jsem v siti a na netu (vybral jsem nasi sit a nastavil aby mu pridelil IP).Takže jsem vzal svuj kabl a plech, zkousíme u nich na balkone a tam to fakci, sundame jejich kabl s mou plech a jede, totez pak i s jejich plech a jede.A jede i na malou antenku.Tak jsem myslel ze je to meli blbe dotahle, vratime na strechu na antenni stozar pustim a fcil konec pribehu a otazky:
1. proc na balkone, kde je to pres stromy to jelo a na strese na stozaru s nadhernym vyhledem mi to pridelilo IP (presne nevim,ale uz jsem ji videl, kdyz byly problemy s dotahlym konektorem, nebo jsem nemel povolenej MAC te karty)
2. co je to za tu podivnou IP ad1 - 196.xxx.xxx.xxx a podsit 255.255.0.0 proc mi to prideluje? ze by se to nasosavalo na cizi sit,nebo spatny signal (jako ze to same nam to pridelilo kdyz mel typ spatne dotahle a slaby signal, nebo jsem se cabnul v MAC adrese)
3. jak se dostat do konfigurace potom co jsem nastavil aby ovis jako client bral IP z naseho DHCP? 192.168.100.252 nefunguje
4. abych vyresil 3, chtel jsem resetovat do zakladu,ale v zadu jsem to mackal to tlacitko zapadle RESET a ani se nehlo a neresnulo se to. Muze byt kousle,nebo tak neco?
Diky za rady, fakt nemam cas, hledat i kdyz se jeste pokusím,v utery ficim na dovcu, zitra balim a jeste nejake zasobovaci nakupy, vecer tam chci jit i se svym PCdlem abych videl co ukaze Netstumbler. Chtel bych to mit poreseny nez na dva tydny zmizim.
Dik
|