Lze nejakym zpusobem zastinit vsesmer v jednom smeru?
Jednoduse omni priplacnout na barak a tu stranu zdi, ktera se dotyka anteny, potahnout alobale o delce antany a sirce zhruba +1cm na kazde strane?
Jde o to aby proste signal nesel smerem do domu(pouze ven), dela to strasny bordel(nektere pak udajne boli hlava). - Takovato montaz se hodi treba na ram okna kde se dobre vrta a upevnuje
Něco podobnýho se řešilo v Plzni. Nakonec se za všesměr do směru kde měl být signál potlačen dal drát - tuším že mi říkali 3 mm měděnej. Izolovaně upevněnej (kousky plexiskla) ve vzdálenosti 1/2 lambda. Ten směr za drátem asi - 10 db, naopak na druhoustranu se zisk o něco zvednul..... Za pokus to stojí..
Je to pokus za pár korun a na půl hodiny.... jenom nečekej že za drátem nebude vůbec nic - signál tam bude, jen o dost slabší..... Možná zkusit dva dráty v nějakým odstupu. Tuším že ten jeden odstíní tak 60-90 stupňů vyzařovacího diagramu. Jestli jsou tam ale nějde baráky ze železobetonu nebo něco podobnýho tak počítej s odrazama - tam ti nic nepomůže.....
Původní diagram je červeně, novej černě. kříž je střed diagramu...
BTW: Opravdu někoho bolela z Wifi hlava??? tuhle jsem přispíval do jednoho fóra kde se to řešilo. Nad střechou totiž mám pěknou anténní fatmu. 2* Andrew 24, 12 dB všesměrovku a 15 Yagi. Tenhle tejdem montuju další směrovku....... Jinak žijem obklopený mořem jinýho elmag. záření než jen z Wifi....
Jakekoli el.mag pole se muze ruzne projevit na zivych organizmech.... nebudu to tady rozpatlavat, ale vysledek je takovy, ze ano. Nekoho muze bolet hlava, jiny se citi nejak jinak, dalsi si zvykne atd atd.
Jinde jde o kombinaci ruseni, vsichni zname ten sycivy zvuk kdyz se zapne treba TV bez zvuku
Zatim jsem neměřil, mám namontováno a místo měděného drátu jsem tam dal hliníkový plátek o šířce 10mm a tlouš?ce 2mm. Příští týden proměřím zadní stranu a sem zvědavý.
Směrem dopředu je vše v normálu.
Mno bylo mi vysvětleno že aby to fungovalo jako reflektor tak to musí být 1/2 lambdy od zářiče. Celkový zisk antény se nemění, mění se pouze směrový diagram. Zastávám názor pokud člověk nemá speciální měřící vybavení tak je lepší výsledný výkon počítat než "měřit nějaký AP nebo kartou" Co se týče bolení zubů po zapnutí wifi tak tomu se tady věnuje celý jeden thread.....
Zmereno opatreni s kouskem plechu/alobalu podle predchoziho navodu.
Vysledek je zajimavy, kousek za antenou doslo k castecnemu poklesu signalu, ale o kus dale naopak k narustu..... Jestli nebudu mit kopr tak udelam nakres podle mereni, ma to takovy zajimavy tvar a asi hodne prizpivaji odrazy v okoli.