No zase to tak hrozny neni, uz me trci nad strechou vsesmerovka ktera ma asi 1m a nad strechou je asi 0.5m Jo ted kdyz jsou bourky,blesky vidim cim dal tim niz
Co si myslite? ze pujde blesk mi znicit AP DWL 2100 a 900+ nebo to slahne nekam do sousedovyho baraku kterej je o troch vyssi a taky nema hromosvod, no v nasi dire vlastne hromosvod nema nikdo az na vyjimky a mozna jsme taky chraneni kopci co se tyci nad nami
bleskojistka to jisti
blesk je silene monstrum, kazdopadne vedle me je o 2 patra vyssi panelak, a zrovna trisklo do cca 50m vzdaleneho pohozeneho zeleza na zemi, takze je to nevyzpytatelne,
pokud si mysli ze nekomu pomuze bleskojistka tak at si to mysli do te doby nez mu vyhori pulka bytu, bleskojistka je bohuzel jen slengovy vyraz, jinak je to ochrana proti stacice ale v zadnem pripade ne proti uderu blesku.
pokud nekomu triskne primi uder blesku do anteny, tak mu to nepreju ale holt ma skodu za nekolik set tisic a vysvetlovat sousedum ze maji pulku bytu na uhel je asi silenost
no nevim jestli ochrana proti blesku je sousedovic BTS, zapomnel jsem dopsat ze na tom mem 50m vzdalenem o 2 patra vyssim panelaku ma nesmysly Oskar,
podle meho pokud je to plynova kapsle tak bych videl zivotnost do max 5 let, a zkratova vetsinou cenove levnejsi tam jde jen o to kdy se ten kus dratu prerusi takze by to mohlo byt teoreticky neomezene
jenom jsem chtel napsat ze bleskojistka neuchrani pred uderem blesku a zniceni zarizeni, tu posledni volbu bych nikomu nepral,
jiste ze hromosvod je podminka, pokud nekdo neco stavite tak vite ze vam dnes jiz stavbu bez radneho hromosvodu nic nezkoulauduji