Takže může mi někdo popsat co přesně udělá ASUS když zapnu to nvram set 13_x_ClientMode=2 ??
Potřeboval bych z něho udělat transparentí router cca pro 2 - 3 lidi + připojení klientem k AP.
Zkoušel jsem ten příkaz pro zrušení NATu ale nic se nestalo pořád to dál NATovalo 192.168.1.x adresy. Ale když jsem ho z Módu Home Gateway přepnul do reřimu Router tak se stalo naásledující. Router pingoval na AP na které byl připojen jako klient. Ale pokud jsem si nastavil 10.x.x.x IP tak jsem nemohl ani na router ani prez wifi pryč.
A nahlášení problému v režimu klient. Pokud udělám nějaké nastavení ve webovém rozhraní a potom restartuju router tak se už nepřipojí k AP ale wl scan a wl scanresults fungují. Když jsem volal adminovi na AP tak mi řekl že mě vidí pořád connected ve wifimonu tak já opravdu nevím co s tím. Stává se to i když natvrdo restartuju bez žádného nastavování vytáhnutím napájecího kabelu. Aby se AP připojilo tak ho musím odpojit od elektřiny a nechat tak 30minut, pak zase zapojit a jede. A taky se mi nějak rozbilo DMZ protože mi už nejde DC++ v režimu active...
Snad jsem do fóra nadhodil dost otázek k diskuzi.
Technik: Diky, nejak to zkusim prokoumat a vyzkoušet. Ale taky nějak musíme vymyslet co je s tim špatnym připojovánim k AP, signálem to nebude. Jsem od AP 350m a mam 1m kabel a 10dB antenu a primej vyhled.
To all: pokud někdo má problémy s připojováním k AP po restartiu tak sem napište. A pokud někdo vytvořil nebo tvoří transparentní router z WL 500 b/g tak taky!
Da sa na Asuse nastavit aby sa klienti v sieti nevideli alebo ako to riesite vy.
Rozmislal som este nad jednou moznostou o to.
1.Klient ma ip 192.168.10.25
2.Klient by mal ip 192.168.11.25
3.Klient by mal ip 192.168.12.25
Fungovalo by to videli by sa klienti a ano tak preco, ako to nastavit aby sa nevideli.
Dobrý den ...
Potřebovali bychom trošku hilfnout s připojením černé skříňky od providera (potvora na linuxu s jedním ethernet portem) k Wan portu na Asusu. Bohužel nám funguje pouze spojení, kdy Asus používám pouze jako switch a pak počítače na dalších portech normálně do internetu můžou. Ale v této konfiguraci počítač připojený na Wifi Asusu dopinkne pouze počítače v lokální síti a Asus. Do internetu se přes Wifi nedostanu. V jakém modu by měl být Asus nastaven? popřípadě šla by nějak modifikovat rout tabulka nebo tak něco?
IP pro wifi je stejné včetně masky, samozřejmě výjma posledního čísla adresy.