caute lidi zacinam vymejslet topologii na pokriti wifi signalem Stradonic a pripadne hyskova s nizborem v pripade velkych problemu bych chtel zkusit Clockovu Ronju. Delam ve firme co prodava komply atd a mam k dispozici zhruba 3x 3com wifi hw access point se 4mistnym switchem, ale to je zatim vsechno co mam :( chtelo by to dobrovolniky v okoli u nas ve vesnici by se i nasly. De mi o to ze bych nejradsi nakupoval inetovou konektivitu od nejakyho operatora z berouna (chci se vyhnout telecomu) a to by znamenalo udelat pater z berouna udolim berounky nebo to hnat prez kopec, ale na to tady je asi malo lidi co? Sem schopnej a ochotnej pomoct temer s cimkoliv pod linuxem nakej patek delam takze pokud to tu obzivne budu jedine rad. Zdar vsem konektuchtivim people b3tL
Vypadá to, že se tu nic neděje.
Tak to zkusíme jinak:
Hledám někoho, kdo by chtěl sdílet připojení k internetu (ale taky náklady, zatím nejspíš bezdrát z měststký hory, v budoucnu třeba ADSL až bude dostupný s rozumným tarifem, bude-li nás víc tak třeba i něco lepšího. Zatím nemám zmapovaný ceny a možnosti, budu se tím zabývat až najdu někoho kdo o tom bude uvažovat.
Jsem v Berouně na Černým vršku u novýho gymplu a na městskou horu bych měl mít přímou viditelnost. Takže jsteli někdo v okolí, ozvěte se mi.
Pokud se chcete zapojit do aktivity ohledne berouna ozvete se me prosim na ICQ momentalne je v jednani cena konektivity kterou do Berouna chceme privest 1.AP bude umisteno na jednom z Panelaku v Kralove Dvore. Viditelnost je odtud vyborna takze nic nebrani dalsimu rozsirovani.
Konec Rakovnicka a směr k Berounu... Vím o tom,že kámoš tam vyvíjel aktivitu na Sýkořici,Račice a Roztoky, Křivoklát ale nějak to usnulo,ale to vždy přes prázniny bývá.
Tam byl problém ten co všichni chceme .. internet ostatní už by šlo je vytipovaná páteřní trasa ,ale jak řkám jestli to bude to se neví. Ted je kdesi na dovolené v cizině řeknu mu ,aby k tomu něco napsal až tu bude.
Tak konektivita do berouna je pekne draha.. zatim jsme jednali s jednim ISP s kterym mame moc dobre zkusenosti ale ta cena je celkem nerealna.. Behem tydne by jse me mela dostat jeste jedna nabidka.. Potom se uvidi
Ahoj,
Tak jsem koupil APčko ASUS WL-500g, zatím ho mám na balkóne doma na sídlišti u Plusu až koupím anténu, dám ho možná na střechu, pokud se domluvím s družstvem. Má někdo z Berouna či okolí nějaké zkušenosti s wifi nebo by mi chtěl pomoct?