Ja jsem upravil redukci z USB-2,5"HDD na 3,5"HDD (stala 490,-) a jede v pohode. Samosebou tam mam klasicky zdroj, ktery mi napaji HDD. Jinak se prodavaji externi boxy na 3,5"HDD i se zdrojem (cca za 1400,-). Pouziva se skoro ve vsem podobny svab GL811USB. Akorat si musi pohrat se "SINGLE/MASTER/CABLE SELECT". WD maji moznost SINGLE modu a me jede jenom na CABLE SELECT, Seagate mi jede zase jako MASTER.
cau muzete prosim poradit s nastavenim asusu do klienta? : prosel sem skoro cele forum a porad se nedari,treba nekde delam chybu:
potrebuju se pripojit k APcku provozovatele - u nej je zareg. MAC asusu, nic dalsiho, zadne sifrovani WEP atd... zatim sem zkousel posledni firmware od olega - pak pomoci prikazu nvram set 13_x_ClientMode=1 nastavim klient mod , potvrdim nvram commit - nastavim udaje od ISP - tedy IPadresu pridelovanou od DHCP
- zadam primarni DNSko od ISP
- nevim ale jak ma byt AP mode - zda dat moznost Access Point, Station, nebo Bridge (toto se mi drive neukladalo, ted se mi podari ulozit station ale bridge se mi jeste nepodarilo ulozit)
- a jestli klient mode ma byt INFRASTRUCTURE nebo Ad-hoc (co to znamena?) ,
- dale nevim zda mam nastavit WDSonly, nebo Hybrid, nebo APonly
zkousel sem tuzne kombinace ale nedari se ziskat IP od DHCP, kterou bych mel videt ve statusu po nastaveni web konfiguratoru...jinak pokud asuse zapojim za kabeovy modem tak vse jede ok ale pres wifi nic priadne diky za rady
feeman: Základ je vycházet z factory default a postupovat PŘESNĚ podle návodu, pak neni co řešit! Pokud na WiFi síti jede DHCP, tak ve WAN musíš mít povolený Automatic IP a ve Status pak musíš vidět líznutou adresu. Pokud má provajdr stejnej IP rozsah jako je default pro LAN v Asusu, tak je ten default potřeba změnit na jinej subnet. Další věc je nastavení stanic, tam můžeš mít taky botu (GW,DNS). Vyzkoušej konektivitu nejdřív z routeru.
stefan: No ty adresy máš nastavený blbě, takhle to nemůže chodit! Taky viz to, co píšu feemanovi. Přečti si něco o routování, linky sem tady už psal. Nemůžeš mít všechny interfejsy nastavený na IP adresy z toho samýho rozsahu, pak to prostě nemůže routovat!
02.08.2004 v 22:45
MikZ
Junior Member
Operating mode a Client mode v zalozce Wireless > Interface
chtel jsem se zeptat, jestli tu nahodou nemate nekdo zkusenosti s WL500 a roamingem mezi temito AP. Mam treba 6 AP WL500, mezi nima 10 mobilnich klientu s CISCO 34(5)0 kartama a zajimalo by mne, jestli je nejaky problem s roamingem na techto AP. Samozrejme, ze se neprekryvaji kanaly, dobre pokryti, jeden IP subnet atd. Uz jsme zkouseli nejmene 5 AP od ruznych vyrobocu a nikde to nechodilo jak melo. Klienti pri prechodu mezi 2 AP byli odpojovani atd. Diky za rady/napady.
Taky mě napadlo jestli by nešlo nastavit že všechen internetovej traffic (co není 10.x.x.x) by se posílal na proxy ? jde mi oto abych nemusel nastavovat celou LAN a všechny programy v ní...
Určitě to pujde :-) Ale jestě nevím jak.... dneska máme mejdan takže to asi nestihnu ale zitra nejdu do prace takze bych to urcite zkusil nejak nakonfigurovat... bud s OpenWRT nebo s firmwarem od Olega...