CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > Poradte lepsi router
123456
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
yeager
Newbie

Registrován: 22.09.2005
Příspěvků: 43

Poradte lepsi router Příspěvek č. 1 

Cafte
Som mensim ISP v jednej dedine a narazil som sa na jeden problem. Doteraz som pouzival routel ASUS WL500b s ktorym som bol velmi spokojny, pekne zvladal 60 PC vratane IP Accountingu ktory zaznamenaval na USB kluc. Riadenim sirky pasma som ho uz bal zatazovat, takze som sa rozhodol zaobstarat si nieco ine. Moj vyber spadol na Planet MH-2000 ktory som testoval mesiac a tento mesiac testujem SG-1000. Bohuzial nie som spokojny ani s jednym, totiz generovane grafy su nepresne ( na minutovom grafe napr. o 13.00hod mam max 4Mbps a v ten isty cas na hodinovom grafe mam 2.4Mbps a na dennom grafe je 800kbps a taka statistika je na nic) a vsetky statistiky stratim po vypadku prudu, alebo po restarte. Viete mi poradit zariadenie, ktore by zvladalo toto:
1. riadenie sirky pasma do 100 userov
2. p2p blokacia
3. IP accounting (statistika prenesenych dat podla IP)
4. statistika zatazenia linky ( nieco ako rrd)
5. zaznamenavanie na externy disk

Najradsej by som bral HW zariadenie, kde nemusim nic riesit

Old Post 29.04.2007 v 21:20
yeager je offline   Click Here to See the Profile for yeager   Find more posts by yeager   Click here to Send yeager a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mika_hakkinen
Newbie

Registrován: 19.02.2007
Příspěvků: 65

Příspěvek č. 2 

kdybys napsal že jsi skfree.net, tak ti poradime, ale že jsi ISP tak bež někam . Ono stači hledat czfree debian a máš vyhráno.

Old Post 30.04.2007 v 07:07
mika_hakkinen je offline   Click Here to See the Profile for mika_hakkinen   Find more posts by mika_hakkinen   Click here to Send mika_hakkinen a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
FCCC
Newbie

Registrován: 27.05.2006
Příspěvků: 64

Příspěvek č. 3 

Old Post 30.04.2007 v 07:18
FCCC je offline   Click Here to See the Profile for FCCC   Find more posts by FCCC   Click here to Send FCCC a Private Message     Visit FCCC's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pak1
Newbie

Registrován: 26.08.2002
Příspěvků: 43

Re: Poradte lepsi router Příspěvek č. 4 

Old Post 30.04.2007 v 12:59
pak1 je offline   Click Here to See the Profile for pak1   Find more posts by pak1   Click here to Send pak1 a Private Message     Visit pak1's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
yeager
Newbie

Registrován: 22.09.2005
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 5 

Old Post 30.04.2007 v 13:17
yeager je offline   Click Here to See the Profile for yeager   Find more posts by yeager   Click here to Send yeager a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kane42
Newbie

Registrován: 23.06.2005
Příspěvků: 1

rb Příspěvek č. 6 

__________________

technický radní
PilsFree o.s.

Old Post 30.04.2007 v 15:30
kane42 je offline   Click Here to See the Profile for kane42   Find more posts by kane42   Click here to Send kane42 a Private Message   Click Here to Email kane42     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
yeager
Newbie

Registrován: 22.09.2005
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 7 

mno teraz tam mam 70 pc a datovy tok max 7Mbps, ale rad by som to mal aj s rezervou. druha vec neviem ci sa da zapojit na routerboard externy disk alebo hdd aby nato zaznamenal udaje

Old Post 30.04.2007 v 16:09
yeager je offline   Click Here to See the Profile for yeager   Find more posts by yeager   Click here to Send yeager a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vydrat
Senior Member

Registrován: 12.12.2003
Příspěvků: 736

Příspěvek č. 8 

pokud chceš trochu experimentovat tak mi používáme pfsense. Je free. Akorát se k němu musí dodělat pár scriptů v php aby to fachalo přesně jak cheš. S trochu výkonným pc není problém ani hodně userů. (máme 250 lidí a 32M linku), P4 3,2G 1G ram Stíhá to no problem.

__________________

Rád se hrabu v čemkoliv......
BOK.Net Vejprnice

Old Post 30.04.2007 v 18:02
vydrat je offline   Click Here to See the Profile for vydrat   Find more posts by vydrat   Click here to Send vydrat a Private Message   Click Here to Email vydrat     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Samuel-Azagon
Member

Registrován: 24.04.2004
Příspěvků: 490

Příspěvek č. 9 

Pro tvoji potrbu bych videl IPcop+addons s tim ze si na cfkovim imigi neco presmerujes a jeto...
IMHO: chtit za instlaci linuxovyho stoje s jakkoliv proprcovanym webem 2,5k to je sprosty !!! By mene zajimalo kolik autor "akgate" prispiva na vyvoj nejakyho projektu, ja si vezmu za rozsahlejsi instlaci servru max 1,5k a to uz musi bejt fakt promakany, teba i na vice stojich atd.

IPcop zvladnes sam je to perfektne popsany v How-TO a na P3 ti to uroutruje urcite 100 ipn....

__________________

Old Post 30.04.2007 v 21:02
Samuel-Azagon je offline   Click Here to See the Profile for Samuel-Azagon   Find more posts by Samuel-Azagon   Click here to Send Samuel-Azagon a Private Message   Click Here to Email Samuel-Azagon   Visit Samuel-Azagon's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
yeager
Newbie

Registrován: 22.09.2005
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 10 

Old Post 30.04.2007 v 21:36
yeager je offline   Click Here to See the Profile for yeager   Find more posts by yeager   Click here to Send yeager a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
standam
Senior Member

Registrován: 06.01.2005
Příspěvků: 512

Příspěvek č. 11 

Old Post 30.04.2007 v 21:46
standam je offline   Click Here to See the Profile for standam   Find more posts by standam   Click here to Send standam a Private Message   Click Here to Email standam     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
soooc
Senior Member

Registrován: 23.06.2005
Příspěvků: 745

Příspěvek č. 12 

__________________

Old Post 01.05.2007 v 07:36
soooc je offline   Click Here to See the Profile for soooc   Find more posts by soooc   Click here to Send soooc a Private Message   Click Here to Email soooc   Visit soooc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Samuel-Azagon
Member

Registrován: 24.04.2004
Příspěvků: 490

Příspěvek č. 13 

Ano Ano BrazilFw je taky dost dobrej, s tim souhlasim, ale ja jsem se s ipcop dostal do faze kdy si addons vytvarim sam a cfkovy imige vytvarim rovnou ze zdrojaku otimalizovanejch primo pro procik kde to pojede je to sice zdlouhavejsi, ale zato vykonve perfektni alternativa

__________________

Old Post 01.05.2007 v 08:06
Samuel-Azagon je offline   Click Here to See the Profile for Samuel-Azagon   Find more posts by Samuel-Azagon   Click here to Send Samuel-Azagon a Private Message   Click Here to Email Samuel-Azagon   Visit Samuel-Azagon's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RAket
Junior Member

Registrován: 25.08.2004
Příspěvků: 222

Příspěvek č. 14 

BrazilFW taky doporučuji..stačí do instalovat jako shaper PrometheusQos a jede parádně..všecky zmiňované požadavky to zvládá..prometheus spočítá i přenesná data na usera, můžeš nastavit i FUP
pokud to hodíš na nějaký rozumný komp, tak to ani elektriky moc nesežere

Old Post 01.05.2007 v 12:41
RAket je offline   Click Here to See the Profile for RAket   Find more posts by RAket   Click here to Send RAket a Private Message   Click Here to Email RAket     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Sherlock
Newbie

Registrován: 10.06.2004
Příspěvků: 50

Příspěvek č. 15 

Old Post 01.05.2007 v 21:36
Sherlock je offline   Click Here to See the Profile for Sherlock   Find more posts by Sherlock   Click here to Send Sherlock a Private Message   Click Here to Email Sherlock   Visit Sherlock's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Samuel-Azagon
Member

Registrován: 24.04.2004
Příspěvků: 490

Příspěvek č. 16 

Mne se zda ze furt 2,9k je moc za par skriptu... Jde o to ze takto vytvoreny server se proste prodavat neda, kazda zakaznik ma inidividualni pozadavky nehlede na licenci. A furt jste neodpovedeli na to jestli podporujete nejaky, projekt mne se totiz stale zda ze na tom jen vydelalvate!!!
Dalsi vec co mne zarazila je "Server umožňuje hlídat nadefinovaný limit objemu přenesených dat." limity jsou a dost zrejmy by mne zajimalo co by to delalo treba pri 2000 ip adresach NAT a trfiku pres 150Mbitps.
Dale doufma ze vyte ze porusujet Generalni licneci x-set projetku ktere jsou ve vasi distribuci zarazeny.

__________________

Old Post 02.05.2007 v 11:30
Samuel-Azagon je offline   Click Here to See the Profile for Samuel-Azagon   Find more posts by Samuel-Azagon   Click here to Send Samuel-Azagon a Private Message   Click Here to Email Samuel-Azagon   Visit Samuel-Azagon's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 23:16.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123456  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz