Cili v Hcku si nezaberu kanal,ale defacto je to breeze hoping?No na jednu stranu se tam pak asi vleze vic siti najednou (teoreticky - prakticky se uvidi) na druhou stranu pak stracim kontrolu nad kanaly a ani nevim kdo me rusi.....nevite jak se to da resit (bez spektraku) jestli budou mit zarizeni nejaky inteligentni scan oproti breeznetu kde NIC neni?
PS:Tak to budou pekne drahe sracky,ze?Nikde jsem v Atherosu nevidel ze by umel skakat...
PPS:Stejne je to akademicka debata...CTU to spolehlive zazdi stejne... .
No a mame jasno - kdyby nahodou bylo povoleno 5GHz stejne na to nejsou zarizeni a az budou tak za 30-70tis spoj. No proste ten hnus je posychrovanej chte nechte i od vyrobcu (coz hraje CTU do not).
Jenze kdyz se vymysli spi*ene podminky (detekce radaru,hopping atd.)
tak proste ztoho nic dobreho vzejit nemuze...aspon ne v EU natozpak v CR.....jo WiMAX v 5.4ce...uz se me nezda tak drahej a tak daleko(rok)... .
Doufám že to není off topic, ale chtěl bych upozornit, že I4 začala dodávat ke kartám CM9 výrazně horší pigtaily, než ty první, rozdíl na 2,4GHz je asi 1dB, na 5,8GHz asi 2dB oproti těm původním, doufám že karet Alfa s Atherosem se to netýká.
Nejak v tom s 802.11h zacina byt zmatek... Mozna chapu veci a souvislosti spatne, ale vychaze z toho co vim. Takze pokud je neco spatne tak me prosim opravte (s vetou "to se mylis" se nespokojim)
802.11h ma fungovat s OFDM -> OFDM vychazi z DSSS a nikoliv z FHSS, proto mi zminky o tom ze ma "h" skakat po pasmu nejak nesedi. Ano "h" ma umet preskoky -> tusim se tomu rika "dynamicka volba kanalu", ale to preci neznamena skakat porad, nybrz uhnout kdyz je ruseni... coz ve vysledku muze v zarusenem prostredi znamenat "skakej porad", ale i tak se bude spise jednat o "skakajici DSSS" nez o "FHSS"... Jisteze vim o "h"(draft) od alvarionu, ale co vim tak ty jedou FHSS...
Muj zaver je ten ze norma "h" je postavena podobne jako (blahe pameti) 802.11 (pre-b) ktera sice definovala leccos, ale tim jestli DSSS neb FHSSS se nejak netrapila, proto mi prijde logicke aby existovaly "h" zarizeni s "dynamickou volbou kanalu" a zarizeni skakajici.
Pokud je konstrukce spravna (nekamenujte me) tak by to melo znamenat ze budou existovat levnejsi zarizeni prvniho typu a (tradicne) drazsi zarizeni od alvarionu...
PS.: tento prispevek pravdepodobne tvori velka snuska domenek, polopravd a dezinformaci :-)