Chtěl bych o postavit 5Ghz spoj na 14km, 2x 24db parabola proxim, 2x Compex WPE54AG. Myslíte že to je, čistě teoreticky, reálné? Původně jsem myslel že to bude do 10 km o čemž jsem si četl že to chodí ok, ale jak sem se podíval do mapy a změřil to, docela mě sklaplo. Dejmě to mu že to je nezarušené prostředí, dejme tomu že se mi podaří dobře zaměřit antény (14km, fakt nevím....) Jaká by se tím dala dostat rychlost. Má někdo podobné zkušenosti s takto doluhým spojem? Viditelnost je parádní, oba konce jsou na kopcích takže v tomhle určitě nebude problém, VF kabely budu mít asi jen 60cm dlouhé.
Z toho zaměřování mám docela obavu, asi vyrobím nějaký nádstavec krterý mi umožní plynulejší otáčení. Přecejenom ten originál ůchyt povolím a hrknu s ním o 1mm tak to na druhé straně udělá půl kilometru...
ja myslim, ze to uz je jak ve 2.4GHz. tam se tez prodavaji zarizeni, ktera umeji _regulovat_ vykon. tak me napada, nelze ho po takovem zjisteni vratit ... treba?
jinak zrovna jsem zacal uvazovat o 5GHz PtP paternim spoji a koukam, ze Compex tedy ne-e :(