Mno, ja nevim jak vy, ale compexaci tu regulaci udelali tak ze ty -hodnoty jsou od maximalniho vykonu.... Trosku hloupe, ale ta regulace funguje. Overeno CTUckem.
Cili mas 19/20 dbm -1db = 18/19 dbm nikoliv -1 dbm
Zase tak moc bych to nepřeháněl Zkusil jsem si s tou kartou trochu hrát, ale nic moc, mikrotik jí při nastavování na cokoliv jiného, než 2,4GHz-B nespustil, takže jsem jí nemohl pořádně proměřit, vypadá to, že zatím nemá vyřešeny všechny karty Atheros 5006....
Jinak dnes jsme rozjeli další 5GHz spoj, tentokrát nejdelší, vzdálenost je cca 4km (-+500m), antény máme 25dB PW, kabely 8 a 4m H155 (útlum asi 1dB/m) a karty CM9 spolu s madwifi a naší minidistribucí.
Fungovalo to před regulací se signálem -64dB a -62dB (bez regulace), rychlost asi 1,8MB/s (natvrdo nastaveno 24M, protože při této rychlosti ještě karta dává o 2dB víc, než při vyšších rychlostech).
Po regulaci by to mělo být v normě, signál -68dB a -71dB a rychlost se snížila na cca 1,2MB/s takže to zatím docela jde...
Pokud se nepletu, tak maximum bez automatické regulace výkonu je 500mW, což je 27dBm.
Vidíš a podle mě je to 500mW, pokud se nepletu tak je to 50mW/1MHz to by znamenalo, že by jsi musel vysílat na 6 MHz aby jsi měl limit 300mW, jenže většinou (při 54Mbitech určitě) zabereš 20MHz a to ti dělá limit 1W, takže tě omezuje celkový výkon který je max 500mW pro karty bez automatické regulace výstupního výkonu.