Chipsety 5414 ani 5413 nejsou madwifi ovladači podporovány, už jsem to tu psal, možná to není uvedeno u karty, ale Atherosy 5006 se podle posledních písmen dělají buď s 5414, nebo 5413 chipsetem...
Aha, ja se nevsim ze je 5213/14 a 5413/14. Koukal jsem jen na ty dve posledni cisla.
A muzes offtopicove popsat rozdily mezi tema 4 chipsetama pokud je znas?
Pokud vim tak Compexy mame 3, jeden jako AP a dva klienty a je tam problem, ze jednomu z klientu se "prerusuji streamy", proste ping jede, nove otevreny web taky, ale kdyz neco stahuje tak se to zastavi a musi se to znova spustit. Neporadi nekdo?
A druha vec:
Mam 2x Atheros 5213 z i4 v PCI-mPCI redukci, ale mam nekolik problemu.
Jedna karta v Linuxu s Madwifi, druha ve Woknech, cca 6 metru, dve steny.
Na G se spojim, signal mam good az excelent.
Pokud nastavim natvrdo rychlost, rozpoji se to. Pri auto mi iwconfig ukazuje: Bit Rate:0 kb/s
Pokud prepnu do A, karty se vubec nevidi, respektive jen na kanale 108 jsem byl schopen v klientu na chvili ve scanu zahlednou AP o sile cca 8dB, ale bez asociace.
Rady?
PS: v G jsem z toho vytahnul az 2,8MB/s pri downloadu z FTP, pricemz rychlost litala nekde okolo 36-18Mbit.
Vyhody jsou celkem jasny vetsi vrekvence = vyssi rychlost, mensi fresnelova zona atd. Navic se diky podstatne sirsimu pasmu, nez wifi, neovlivnuji kanaly.
Problem je, ze neni poradne odladena technologie :( navic jsem zatim nepotkal zarizeni, ktere by v sobe nemelo atheros a to vcetne treba tranga (Atlas). Konkretne Atlas stoji 80k a vysledky podava bidne :(