právě jsem si prohlédl web mnichovice.info, kde jsem našel informace o technické stránce sítě.
Nedočetl jsem se bohužel pár informací a proto prosím o odpvěď zde.
Píše se, že rychlost bude 1,5Mbits s agregací 1:20. Je to pravda ?
- Je ta rychlost reálná ?
- Jaká bude podle Vás průměrná rychlost do internetu ?
- Jaká bude asi agregace, respektive máte nějaký přibližný počet lidí, které bude možno připojit ?
- Jak bude sí? omezená ? bude se nějak stahovat rychlost downloaderům ?
- Kdo bude vlastně poskytovatel ? S kým se bude podepisovat smlouva a jaké jsou její podmínky.
- Bude přesný ceník zřízení ? To znamená nějaké druhy a ukázky a ne jen od do ?
To je v tuto chvíli vše, co mi chybí ke štěstí, děkuji za odpověď.
Jaky je realny stav implementace ? Dal jsme dotaz na KS Mnichovice a odpoved je - 'ozveme se az bude mozne ?'. Je nejaka blizsi informace o realnem pripojeni prvniho klienta ? Jsou lokality, kde neni jeste hotovo ?
Sí? žije! Navzdory všem pochybovačům a díky nasazení všech zúčastněných, JE TO TADY! Kdo nebyl léta připojen přes GPRS nepochopí co je to za radost mít možnost se připojit rychlostí o dva řády vyšší. Spoj Praha - Struhařov (22km, 18MHz, propustnost kolem 30mbps) jede a s ním i internet do poslední vesnice projektu. Začínají se připojovat první desítky klientů. Všem, kteří máte potřebu internetu ve své obci radím: zkuste dotaci! Je to sice zdlouhavé a trnité, vyžaduje to spoustu nezaplacené práce, ale vyplatí se to. Jak jinak bychom mohli dostat konektivitu do oblasti, kde bylo dlouho pusto a prázdno. Dokonce jsme probudili i Telecom, který, když se ubezpečil, že to opravdu bude, spustil ADSL až na 2mbps. Před půl rokem nám řekli, že to jen tak nebude. A ejhle! Takže všem připojeným i těm kteří se snaží aby to jelo, přeji dobrý vítr do plachet a hodně hodného vlnění.