lacko
Newbie
|
nazdar vsichni.
1) zaujal me tenhle router a tak sem procetl cely tenhle thread a tak myslim ze se tu konecne najde nekdo kdo mi poradi. Mam pevne pripojeni pres kabelovku od karnevalu(4Mbit) a je nas na tom pripojenych 10(dva srudentske privaty, v byte kde by byl router 5NB + jeden desktop a o patro vys 3NB a jeden desktop) a chci se tedy zeptat, jestli kdyz na kabelovy modem od karnevalu pripojim tenhle router bude vsechno slapat jak ma?
2) v routerech se nevyznam a tak me zajima jestli kdyz na LAN konektor routeru pripojim switch tak na neho muzu pripojit vic kompu(i kdyz vlastne z routeru povedejenom jeden kabel)... (podle me to asi jde, ale ptam se pro jistotu, hlavne proto kdyby Wi-Fi nedosahla ke vsem kompum)
3) karneval mi da jenom jednu IP-bud verejnou, nebo neverejnou, ale jenom jednu, a tak by me zajimalo jak se chovaji kompy za routerm s tou ci onou IP, jestli jde nejak udelat aby aspon na jednom kompu za routerem byla zachovana aktiv IP kdyby i router mel aktiv IP(pro p2p site atd)
4) dal bych chtel aby slo jednotlivym IP za routerem snizit rychlost, jde to na tomhle routeru???
P.S.: kdyztak budu moc vdecny i kdyz mi doporocite jiny router pro popsane potreby, ale s cenou tak do 2000
dik za reakce a kdyby to nekdo bral jako OT tak sorac
|