pokud chci spoj s velkou propustnosti, tak tam dam minimalne rb-532 se kterym sem delal bezne 22mbit na nejakych 6km a 25 na cca 3.5km. Pokud mi to porad nestaci, dam tam pecko. staci jakykoli PIII kterejch se fsude vali hafo a hafo.. A kdyz ani pak mi to nestaci, tak si tam dam dalsi kartu a nastavim Nstream Dual.. A kdyz ani to mi nestaci tak asi bude neco spatne, protoze vic jak 50Mbit na 5ce tlacit je kokotina a vezmu si do najmu neco treba na 28GHz:-D
Nicmene airca/ovis i RB-133c je brany jako koncovy zarizeni ke klientovi a tomu to staci az az, nehlede k tomu co vsechno mikrotik umi uz sam o sobe...
Od te doby co davam mikrotiky i zakosum, tak mi ubylo hafo starosti. Napriklad hooodne vypecena finta u aircy (nevim jak ovis, moc jich nemam) ze kdz sem dal antenu s vetsim ziskem nekde pobliz APcka, tak i kdyz signal byl dejme tomu 95% tak prenos byl naprosto tragickej. Pomuze az otoceni anteny kamsi do riti, kdy signal spadne na cca 50-60%, pak to jede..
to je pravda, ale delat spoj na 20mbit se mi zda dost ubohy stavet na airce/ovisovi. Ja si to proste dovolit nemuzu. Kdyby nahodou ten spoj sel fakt do plnejch a nekdo by chtel treba telefonovat prez SIP, tak asi by nebyl moc nadsenej. na mikrotikovi jednoduse nastavim QoS a telefonisti nemaj problem, stejne tak pingaci ktery furt otravujou ze se jim zveda ping o nekdy i o 10ms oproti normalu..
cus, ja bych byl pro to otestování v ovisech první verze... i když teoreticky, budu rád pokud mi co nejdřív napíšeš, že jsi to do toho nalil a jede to....pak bych rad pomoh s testováním jak to jede/nejede....