ted pokud cghceme outdoor, tak beru ElboxRF 19dB a vedle toho plastovopu krabici a metrovej pigtail, pasivni poe. no vsak to znate. drahy to nejak neni, ale je s tim hodne prace.
Kdyby byly ty outdoor reseni za dobry penize, mozna bych je bral vsude, ethernet az k antene, u pocitace pasivni poe, zadna slozita instalace na pude.
Nastesti si to nasi lidi vetsinou nainstalujou sami.
nám to vyšlo, že ipoyntem jsme asi o pětistovku dráž, než srovnatelný řešení anténa/kabel/krabice/kabel. Což za rychlost a většinou jednoduchost montáže stojí.
NanoStation5 mam doma 2 kusy. K vysilaci je to 500m malo zarusenym prostorem. Porovnavam to s Compex WP54AG a parabolou RF Elements 14dBi na které jedu standartně. Na vysilaci je Compex WP54AG + 12dBi všesměr. Nano jsem strcil do okna jen tak halabala namireny. Po nakonfigurovani, se okamzite pripojil. S vysilacem spisknuty na 54 Mbps, rychlost do netu 12 Mbps, odezvy dlouhé do netu bez zatizeni 10-12ms pri zatizeni 29-42ms, RSSI na vysilaci pri stejnem vysilacim vykonu obou zarizeni je u compexu cca o 2dBi vyšší což je prakticky nic. Stáhl jsem výkon obou zařízení až na 6dBm - rozdíl na vysílači zůstal stejný a i při tomto Nano ještě bylo spísknuté na 54Mbps a chovalo se úplně stejně jako při plném výkonu. U compexu mne to neprekvapuje - u tohoto ano. Co se týče samotné antény - je opravdu směrová - svítí do všech směrů at jsem nano otocil o cca 70 stupnu vlevo nebo vpravo - výsledek jen trochu slabsi signal ale spojení, rychlost, odezvy vše stejné, teprve po otoceni o vic jak 90 stupnu se spojení ztratilo a to vse pri vysilacim vykonu 8 dBm - v porovnání s parabolou u které stačilo cca 15 stupnu mimo smer je to vysmech.
Shrnutí: Držák - na hovno, Web a funkce - vynikající, wifi část - vynikající, samotná anténa - nechám na zvážení každého jednotlivce.
nemate nekdo moznost zkusit, jestli do nanostation5/powerstation5, pujde nacpat openwrt?
Potrebuju na klientech openvpn. Pokud to nepujde, poridim airca8-pro kde je openwrt odzkousene.
Ale tyhle ubiquity se mi velice libi jako instantni/kompaktni reseni.
Ja mam neoverene informace z aspy ze 3portovy aircy uz nebudou, coz je docela fatalni prusvih, takze jestli by sli nahradit timhle, bylo by to dobry.
Akorat ze to zase bude metoda dodo, rozebrat, vykochat tu vsesmerovku co je vevnitr a snad to bude mit U.fl konektor pro minipci pigtaily. S SMA konektorem se muzou jit vycpat, to je jako by misto RJ45 dali petikolik...
kuchat snad ne? dyk to ma nfemale konektor pro externi antenu... ted jeste nez to poridim tak nejaky aspon success story ze v tom ten openwrt jede.
Protoze jich budu potrebovat rovnou cca 10 kousku.