Ahoj,
já bych se také rád připojil ke Kladenskému CZFree. Ale až teď jsem dostal k tomu, aby sem napsal.
Takze moje situace technicky:
Bydlim v Kročehlavech, v Havanské ve druhém patře ze čtyř. Pokud jsem podle Alnagonovy mapy dobře identifikoval panelák MilanaK, tak z jednoho okna obýváku vidím horní patro a většinu střechy z druhého (blíž ke compu) jen JV roh střechy. Taky záleží na anténě u MilanaK. Pokud vím, zatím plánuje jen směr západ, to bych se asi nechytil. Jsem na SSV.
Finančně: to je horší, nějaký příspěvek na AP bych dal dohromady a kartu do PC bych taky nějakou pořídil, anténu třeba z plechovky ;-) Zatím mám od Alnagona půjčenou Krakonošovu kartu. Připojení na Inet bych potřeboval tak do 500Kč za měsíc. Teď doma používám dial-up a hlídám se, abych moc neprovolal. Na druhou stranu zase na jiné připojení nemusím pospíchat. Nepotřebuji rychlou linku (hlavně mail, www), ale možnost dlouhého připojení.
Co můžu nabídnout?: nic moc, kromě přiměřených finančních příspěvků nějaké IT zkušenosti - už jsem jedno AP rozchodil (to Krakonošovo). Nějaké další připojení přese mě asi nemá smysl, jsem moc na kraji Kročehlav, náš barák je celkem nízký a další zájemci jsou v Litevské a Hřebečské. Na půjčení mám akorát námořnický dalekohled, kdyby bylo třeba zkoumat viditelnost někde v okolí.
V Alnagonově mapě jsem, do Pavliiho databáze jsem se přihlásil.
L.Z.J.
Včera proběhlo další jednání mezi mnou a lidmi kolem rozdělovského AP a vypadá to, že jsem udělal dobře, když jsem zachoval informační klid kolem AP u mne: anténa, tedy AP, bude pravděpodobně poblíž Cooka. Teoreticky by měl pokrýt větší počet lidí...
A jedna malá zpráva na konec: v noci ze včerejška na dnešek jsem změnil svůj stav. Jsem online (přímo na providera).
Mno to me tedy dosti prekvapilo. Uvedomujete si, ze timto nepropojime Centrum s Sidlistem a na Rozdelov?
Uvaha byla takova, ze MilanK bude mit AP smer ke mne, dalsi smer Mrx a pak pokryvat okoli pro klienty.
Nebo to Milane prorutujes u sebe?
Dejte vedet, jakou topoplogii jste zvolili.
Jinak ja jsem pripraven, elektrika zavedena, stozar slozen na nejmensi velikost pro montaz vsesmerovky. Jenik jede dnes pro HW, takze montaz pravdepodobne pres sobotu a nedeli. Mam rani, takze odpoledne.
Zatim cusec, Beny.