Tak splasil jsem notas a kartu PCMCIA D-Link DWL-650, bohuzel narychlo a jen na dnesek, takze nemuzu promerit nejake dalsi zajemce. Mam ale par dotazu, zda nedelam neco spatne.
K ty karte mam disketu a na ni ovladace a nejakej jednoduchej programek na konfiguraci. Jako ESS ID jsem zadal CZFree.Net
jako mod jsem zvolil Infrastructure, jako zapouzdreni jsem vyzkousel obe moznosti RFC1042, a 802.1h, kanaly jsem zkousel 2,7,9, TX Rate jsem nastavil na Full Auto, na notebooku jsem nastavil IP gatewaye AP Tone, vylezl na strechu. Celou dobu jsem neco prijmal tak 500 az 700 bytu za sekundu, sila signalu byla dost slaba a link kvalita zadna. Asi dvakrat tam na chvili naskocil status connected ale zase zmizel. Je to tedy tak jak jsem cekal, tedy ze nemam signal, nebo jsem neco udelal spatne a tim padem nic nechytil. Pokud mi nekdo muze poradit, rad to uvitam.
Zkousel jsem taky najit nejakej jinej soft - Network Stumbler asi tuhle kartu nepodporuje. Na notasu jsou 98 SE, bohuzel ne Tucnak :( , zkousel jsem totiz ucd-snmp 4.2.3 binarku pro wokna a nebyl jsem z toho moudrej.
OK tak ted jsem se vratil z nocni obchuzky po Bronxu , sel jsem vyzkouset jestli chytnu signal nekde na zemi. V parciku Mexicka, Bulharska jsem se na Tone pripojil, takze v nastaveni a konfiguraci karty problem ocividne nebyl. Predpokladam, ze ta karta ma slabou antenu, v navodu je pouzitelnost 100-300 m.
Existuje PCMCIA karta do notasa k niz se da pripojit externi antena ?
No ja myslim ze na Tone uvidim ale potrebuju to potvrdit, dnes se mi to nezdarilo. Co se tyce AP u te cinske restaurace, tak to je snad pro me jeste horsi, neb je to s mym barakem v podstate v rovine :(
Jak to tak sleduju pocet moznosti technicky realizovat funkcni node je antena - drat - komp s PCI WiFi kartou - drat - koncova stanice, ci
antena klient - ethernet kabel do koncovy stanice.
Uz jsem se jednou ptal na dylku kabelu od anteny do PCI WiFi karty aby to nemelo dramatickej utlum. Odpovedi byly 10-15 metru a tak se ptam jeste jednou:
Nejde od anteny natahnout kabel az do koncovy stanice cca 30-40 metru a pouzit antenni zesilovac ????