Ohledně rušení bych si dovolil požádat zainteresované zda by bylo možné zjistit zda náhodou na Ondřejovské hvězdárně nejsou umístěná podobná či stejná zařízení používající stejný kmitočet?? Z AP to mám skoro ve směru a nerad bych jim tam komplikoval život a samozřejmě i sobě. díky za info. Zdravím karel
PS: Pro rejpavé to že, jsem sice vzdušnou čarou asi 10 km neznamená že, zbytky rádiového vlnění tam nedoletí k.
Včera večer (před půlnocí) mi celkem 3x na Motorola Canopy AP se zapnutým DFS naskočila hláška DFS Radar detected, not transmiting. Sice to AP je asi 30km od meteoradaru na Skalkách na Moravě, jenže AP vysílalo na 5495 MHz což je přes 150MHz níže než frekvence na které jede ten radar. Naprosto to nechápu. Nemůže to detekovat i jiné, než meteo radary? Nějaké letecké apod.? Jinak AP pak na 30 min. přestalo vysílat - vysílání se dalo obnovit akorát restartem AP.
cus stalo se mi něco podobného na mikrotiku, když jsem zapnul radar detect, tak to psalo, že to nalezlo radar skočilo to na kanál 5180 a tam to zůstalo a začlo vysílat, což se mi poměrně dost nelíbí... vypnul jsem DFS a uvidim co dál.. :-D
Kontroly z ČTÚ jsou u nás běžnou praxí.
Naštěstí vždy v pořádku.
.
Přijedou s měřícím vozem a proměří všechny naše vysílače.
Při poslední kontrole nás varovali (nebo spíše doporučili)
nepoužívat kmitočet 5,66 Ghz.
.
Pán z ČTÚ vyslověně řekl: "Pokud tento kmitočet budete používat,
tak nás tu máte každý týden."
.
Od té doby tento kmitočet nikdo zdejší nepoužívá a je pravdou,
že máme klid.
Pánové z ČTÚ jinak naprosto skvělí, krásně nám vše změřili,
jednání super.
Pokud vyjdete vstříc, není v ničem problém.
Vše se dá domluvit, případně přeladit.
.
Zdravím OK1CQC
No jo ,ale tak snad 100 km od toho radaru uz by to vadit nemelo , navic se mi zda (nevim jak vysoko je ten radar) ze jsme pro neho za kopcem . takze toto asi resit nebudu