To se nam to pekne rozjelo co?
Milo nevim, jestli me dokazes chytit. Tvuj panelak je dost nizko, ale treba nahoda da a pojede to. Dej vedet, jak jsi dopad.
Je z podivem, co ty nase AP dokazou, viz. fotky Jenika. AP doma za oknem, vzdalenost 960m a prenos na 130 kbps.
Zatim cues a skenujte sit, 13 kanal je nas.
Kdyby něco mám ve sklepě nevyužitou 486/100 16MB RAM, ještě před třeba rokama byla funkční ;-)
BTW dnes ráno jsem zkusil skenovat z okna AP a nic jsem nenašel. Večer budu v práci a podívám se na mapy, jestli mám šanci vidět někoho jinýho než MilanaK.
Případně začnu plánovat nový node. Není ještě někdo z východnější části Kročehlavského sídliště? Hlavně když by bydlel v nějakém věžáku.
Libor
1) MilanK je uprostřed sídliště a Cook na kraji, proč má být AP u Cooka? Navíc já na Cooka nevidím :-(
2) Podle fotek je viditelnost od statních do mého okolí blbá. Navíc asi nejsou zájemci z okolí bydlící ve věžáku.
Beny je hodně daleko. Fotky Benyho směr sídliště, to je kam?
Od Míly je možná vidět střecha sousedního paneláku ve Vitry.
Jenže ani můj ani sousední panelák (asi bych tam někoho sehnal) nejsou moc vysoké, případné AP by bylo jen pro nejbližší okolí. A dělat zatím AP pro jednoho dva lidi mi přijde neekonomické.
3) BTW tušíte jestli bych z 2. patra dokázal chytit AP na své střeše (nad 6. patrem)?
To, kde bude zmiňované AP, bylo předmětem několika diskusí. Poslední výsledek je umístit to u Cooka a on se na to už připravuje.
Pro začátek byly proti sobě dva návrhy: 180 stupňů sektorovka u Cooka na střeše směr sever nebo stejná anténa u mne na balkóně směr západ. Z těchto dvou řešení pravděpodobně to Cookovo pokryje víc lidí. Tebe, LZJ, bych svojí sektorovkou nepokryl.
Asi nezbývá než počkat, jaká bude slyšitelnost signálu od Cooka a pak se rozhodnout, co dál. Při dostatečném zájmu by mohl jít vybudovat spoj u mne, ale to se bude muset na střechu, což znamená realizační prodlevu...
clovece myslim ze by to mozna slo.
nebylo by to moc stabilni, a signal by byl taky dost slaby.
pokud si sezenes prechodku (pigtail) z Nkovy samice na revers SMA(samice) tak sundam antenu a ap, a muzeme testnout link , jeslti se to chyti.
jo jeste potrebujeme pc na ovladani toho AP.
jinak pro LZJ. Mam tu dost 486, ale na router s mejlserverem potrebujes neco silnejsiho, a to tu mam bohuzel jenom ten board P 200MMX kde mne blbne ta Cmoska
na provoz to nema vliv, ale kdyz pak vypnou proud, tak nevim co to udela. chvilku by to mnelo vydrzet, ale mne se neecee behat pod strechu k benymu mackat nejaky podelany F1 F2
kdo my mnel broken bord stim CMOS prvkem, mam zajem.
burt
milane: asi prohraju tu sazku, vcera sme s benym udelaly jenom 260 kb/s. Musime to testnout az bude mlha :_). Budu mit vetsi sance.
Jestli je prima viditelnost, tak zrejme ano. Ronja umi 10mb/s, pripojeni na AUI (mam nekolik transceiveru BNC/AUI), pokud by na Kokosu bylo misto a moznost napajeni, stacilo by mozna privest sit koaxem. Nicmene to chce nejake prakticke zkusenosti - ja mam zatim jen soucastky
tak jsem vcera vecer zkousel jestli uslysim nektere z jiz bezicich AP a bohuzel jedine ktere ma slaby signal je Maiva panelak .....
testovani bylo ale pouze z oknaktere je na druhou stranu nez je MilanK, smerem k nadrazi.
Mereni na strese provedu az bude 100 % jasne kde bude AP jestli Cook nebo MilanK, protoze rozdil v delce kabelu by byl asi 15 m.
to georg: pokud by byl zajem i u mne udelat AP tak se muzem domluvit, zatim to vypada ze budu jenom end-user.