Cau,
Kdyby to bylo na Bille, tak je to super.
na Keisse nakonec bohuzel skoro nevidim - vadi mi zvlastni skola
ze strechy by to ale melo bejt o neco lepsi.
koukal jsem, ze naproti pres ulici je nekdo dalsi -
Zejtra si pujcim fotak a pokusim se dostat na strechu - tam by melo bejt videt hodne dobre daleko okolo. Vyfotim
zatim
jinak by mozna nebylo od veci domluvit se na nejakej sraz, trosku to tady na tom foru nestiham
Ahoj, tak mam tedka pujcenou wifikartu Z-COM XI-626 a meril jsem z balkonu. Bohuzel jsem nenameril nic z bodu Fyzik-Habrova, ale kupodivu jsem zachytil bod Seidl - tone ve vrsovicich, a potom jeste jeden, ktery ma MAC 00:06:25:A7:5B:1D a operuje na 10 kanálu vertikálně. Bohužel se mi nepodařilo doposud najít, komu ten MAC patří, kdybyste nekdo vedel, tak to sem napiste.
Musi to ale bejt nekdo, kdo se pristehoval z Holesovic, nebot kdyz jsem cislo te karty hledal, tak mi to naslo, ze se kdysi provozovala na 6. kanalu v Holesovickich, a lidi taky schaneli , kdo to provozuje .
Budu se ted snazit dohodnout s bodem Tone a zjistit, jak moc velka sance je, ze by se to dalo pripojit, nebot je to 3,5 km. Jinak co se tyce strechy, tak jsem tam byl, ze strechy chytnu bod Fyzik-Habrova (mizerne) a zrejme by nebyl vetsi problem strcit si tam routrik a nejaky anteny. Ale nejdriv tady musi byt nejaka posahana konektivita :(. Takze se jeste uvidi, co a jak
MFA: tak např. na mne nevidíš :( jsem za tím kostelýkem, nebo co to je a na keisse asi také ne, ale zas např. na Billu vidíš OK... to je kladný
BTW: psal mi dwo co si myslíme o připojení strašnic k zahraďáku... co vy na to?
mudrtomoch: ty vůbec vidíš celkem obstojně... mohl bys být spojovací bod ... jak píšeš, tak vidíš i na želivárnu.. nemohl bys dodat fotky ze střechy?
Joo a ještě jedna věc: máte někdo zkušenosti s tím, jaká konfigurace stačí jako router?
sigy: máš recht... jsem se teď šel podívat co máme v práci a 486kovej board s PCI slotem tu máme jen jeden :( )) takže ho strkám "pod pult" a bude z něj router
mfa: No jo, vidis me, hura :-) Nejsem si jisty, jestli vidis primo do okna, ale urcite vidis na ten barak, kde bydlim, takze nevidim problem se (aspon teda teoreticky) spojit.
Ad schuzka: Mohli bychom neco udelat, jsem v tech Strasnicich novacek, tak rad poznam nejakou slusnou hospudku. Zatim znam jenom Svejka :-)