Mnou uvadena nabidka se tyka pro pripojeni domu s vice byty (coz jsme), takze napr. by se muselo sejit
3 x 126 kbps (2700,-) + 4 x 64 kbps (2000,-), což je těch min. 4500 Kc.
Vyhodou je, ze je tu zarucena kvalita a muzu to mit hned (najde-li se dost lidi v mem baraku). Na druhou stranu czfree nabidne nizsi cenu, ale kdo vi kdy a v jake kvalite ... A ja fakt potrebuji pripojeni hodne brzo, jsem na tom pracovne zavislej. Proto mne zajima, jak vybudovani site postupuje - zda uz vite, kudy povede linka, zda se stavi ronji a montuji se anteny, jak muzu ja osobne pomoci apod. ...
Neber to nijak osobně či proti czfree, vím, že ISP není provider:-) Jednak jsem se dlouho nedíval na stránky Jarovnet, takže jsem měl z tohoto threadu dojem, že se nic neděje (naposledy byl web ještě prázdný:-).
Nabídka byla chápána jako alternativa, pokud by se skutečně nic nedělo - těžko bych ovlivnil, aby se připojili nody 4 skoky ode mne ... A chtěl jsem také vědět názor ostatních, jak jim toto připojení přijde výhodné (IMHO je výhodné pro ty, kdo mají czfree daleko).
Jsem ochoten pomoci, jak bude v mých silách, s připojením této lokality, nechci nic zadarmo až do compu - vím moc dobře, jak czfree funguje, vždy? už jeden node úspěšně provozuji!!!:-) Když už jsem v obraze (díky za link, omluva všem pracujícím:-), tak snad s něčím pomohu. Třeba s tím webem (pokud zjistím, komu a s čím pomoci ;-).
Mno já jsem se pokoušel connectnout k fyzikovi i k tetrixovi, primo ze zeme pred domem ale bohuzel se nic moc nedelo. Asi je to tim ze je tam pomerne asi velkej odraz od tech vsech oken okolo :-(. A pristup na nekterou strechu okolo nemam kua. Mno budu nadale testovat......
-----------------------------------------------------
Na strese mame od vcerejska megabitovou konektivitu primo z proseka od Smile Inside, linka je stabilni a pristup do netu je 1mbit.
Dneska budu montovat jeste vetsi antenu, 24dBi
aby byla rezerva v pripade nenadaleho ruseni ci jinych potencialnich problemu. Zatim linka ani jednou za dva dny nespadla
Budu rad, kdyz zkusite promerit nas signal, abych vedel, odkud vsude se lze pripojit na nase AP, essid je prozatim "Jarov.NET".