Včera byla zprovozněna internet gateway (iGW), takže slíbených 128k free je ve vzduchu. Protože stále ještě nemám odpověď od Deua na můj request o přidělení vnitřních IP adres, máte zatím k dispozici dokonce veřejné adresy Na klientu není potřeba nic nastavovat, vše by mělo přidělit DHCP.
No tak vypada to ze to pres tu strechu opravdu nedostanem ted vsechno zalezi na MARQovi jestli si na strechu umístí to AP do té doby se na T-Sys opravdu asi nepripojíme. Pokud by si to AP na strese opravdu udelal tak by potom po domluve s otem nebyl problem se pripojit do plneho intranetu Czfree net
Promin za špatné vyskloňování tvého jména Oto . Na ICQ neodpovídám protože mi na něj zjevně nepíšeš ... nebo jsem si toho nevšiml, tak pro jistotu ti dám mé ICQ znovu: 146538312
Ahoj, jak psal Ondra, dnes dopoledne jsme zkouseli z nasi strechy (-R2D2-) chytit T-Sys, lec marne. Tocil jsem se na strese s antenou (relativne velka MMDS) snad hodinu a nachytali jsme stanic vic nez se veslo na obrazovku (CZFree.K2, CZFree.I4, CZFree.Zde, Netel Nusle, Casablanca, nekolik krytpovanych SitNNN, bezpocet bezejmenych...), ale T-Sys ani tuk. Vertikalne, horizontalne ...
Neni sice prima viditelnost, ale podle naseho odhadu by antena T-Sys mela byt kryta 'jen' strechou, 300m. Je to teda zvlastni ... ze ji Oto chytil a my ne. Nejake rady napady? Jsme v tomhle zacatecnici
No ale aspon jsem si poradne 'vyladili' K2 a ted to jede velmi mile Signal/Noise ~27dB, uvidime jestli to pres vsedni dny zas spadne.
Jinak jak uz tu zaznel napad - myslim ze by urcite stalo za to udelat male setkani lidi z okoli, co maji zajem o pri/pro-pojeni. Inuska, Alex, p3t, oto ... ? Vymenime zkusenosti a napady ... Byl by zajem? Dejte vedet. Predpokladam nejlip asi vecer - ja muzu streda, patek, sobota, nedele.
A jen abych jeste zopakoval stav, -R2D2- mometalne ma jednu smerovou antenu (MMDS) pres kterou je napichlej na K2 (~1300m), 32kbit do internetu gratis od Transgasnetu, vice mozno dokoupit. Router na pude, na nej jsou pres LAN napojeny dve domacnosti + pribude pravdepodobne minimalne jedna dalsi. Vazne uvazujem o Full AP se vsesmerovkou.
byl jsem se podivat na vas barak, myslim, ze jste lokalizovani docela dobre, ostatne fotky ze strechy hovori za sebe... .
Ja jsem pro schuzku, ale stejne jsem se rozhodl koupit DWL-900AP+ s antenou ISM14. Napichnu se kam to pujde, na "TONE", na "I4" nebo na "K2". Ja se totiz obavam, ze vsichni pripojeni pres vas budou mit zajem predevsim o inet (ja ostatne taky, co si budeme povidat) a za chvili ta linka bude zahlcena. Mozna ze se napichnu na "TONE" (1300m), protoze i kdyz neni spojeny se zbytkem FreeNetu, ma vlastni gateway na inet, takze by ten spoj mohl byt docela bez problemu. Ale myslim si, ze vic alternativnich spoju sem k nam do Nusli by taky vadit nemelo, spis naopak.
Predem diky vsem co provadeli mereni. Podle ohlasu to vypada, ze by tam mohl byt opravdu nejaky problem, takze se na to pristi tyden chci podivat.
2 oto a zoran:
Jak se zda mate relativne prihodnou polohu + technicke vybaveni a zkusenosti s merenim. Pokud budu experimentovat s APckem, potreboval bych nekoho kdo bude skenovat spektrum, bude na mobilu a da mi zpravu jak to vypada. Chci postupne vymenit AP, kabely a antenu, takze pokud mi muzete pomoct s merenim ozvete se mi mailem (p3t3@post.cz), dohodli bychom nejaky termin.
Pokud by chtel jeste nekdo jiny prilozit ruku k dilu a ma vhodnou polohu a vybaveni, ozvete se.