nejak me to prestalo posilat maily - asi ze sam nepisu.
karta snad zejtra... jestli to stihnu.
antenu nevim.. poradte - nebo mi nekdo prijdte zmerit signal - sam to nedovedu.
pc/linux taky doma.. jeste ne nainstalovanej, ale to by problem bejt nemel.
mfa:
Co se tyce anteny, tak na pripojeni na Keisse by ti mozna stacila nejaka plechovka. Na Jarov by to urcite muselo byt neco kvalitnejsiho. Mohli by jsme to vyzkouset s moji 14dB antenou, coz sice neni taky zadny zazrak, ale porad lepsi nez plechovka.
Jake sis poridil vybaveni? Jen kartu nebo i pigtail a kabel? Pigtail bych totiz mohl zapujcit taky, ale kabel uz jsem protahl dirou v okne, takze ten by sis musel opatrit (N-female - N-male).
Ad. PCMCIA - nemam a ani ji mit nebudu (snad nekdo jiny)
Jeste takova poznamka:
Z technickeho hlediska jsem schopen zahajit trvaly provoz sveho nodu, at uz v rezimu AP nebo klient (kabely jsou natazeny, antena je prisroubovana na okne, linux zkonfigurovany).
Zasadni problem je, ze prima viditelnost je ode mne jen na Keisse a mozna jeste na Luikeho nebo Dundeeho (kteri se tu ovsem dlouho neozvali). Jestli vidim na mfa nejsem z fotek schopen posoudit, ale spis asi ne.
Keiss:
No to by bylo samozrejme nejlepsi. Ale to bys musel mit nejake PC na kterem by bezelo AP (nejke Pentium nebo neco v tehle kategorii by melo stacit). Jako antena by se dala pouzit, treba ta z kabelu H1000 a vodovodni trubky - pripada mi nejsnaze vyrobitelna.
ad vybaveni:
tak uz mam tu kartu xi626.
mam nejaky pentium bezici na RH8.
(podle navodu na simandl.cz tedkon stahuju novej kernel, kterej by to mel umet obsluhovat)
pak mam notebooka
antenu zatim nemam - s tou bych potreboval pomoct
kabel - byl jsem dneska v I4 a tam mi ten clovek rekl neco jako, ze nad 10 metru kabelu k antene je lepsi pouzit ten tlustší () za cca 50Kč/m.
potrebuju cca 20 m - abych videl na Keisse a ze stejnyho mista i na Sigiho.
(je nejakej problem?)
PIGTAIL - prej si to lidi vyrabej z ty antenky na karte - do toho se ale poustet nebudu - koupim
vsechno snad zejtra..
2Radek.Lucan - super! to by bodlo...
Keiss: si piš, že jo akorát teď v poslední době jsem na tom s časem hodně bídně, tak sem moc už ani nepíšu :( ale jakmile se začně něco řádně rozjíždět, tak se zapojím a přidám pomocnou ruku
tak mam i kabel, konektory, bleskojistku, pigtail...
takze az na antenu vsechno.
jenom ne spojeny.
Nemate nekdo nejaky naradi, kterym by se to dalo udelat?
mam ten tlustej kabel (??1000) a nechci ho řezat kuchňskym nožem.
nebyl by nekdo schopnej vyrobit mi antenu? )
nebo spis ochotnej? klidne za nejakej malej peniz..