...tak mam WiFi PCMCIA, z domova zatim nevidim nic, ale je to mozne, ze s ni jeste neumim pracovat :-) Chce-li me to nekdo naucit a soucasne si overit konektivitu od sebe, rad se na nekdy domluvim. Treba ted o vikendu.
Tak myslim, ze nastal cas aby jsme zacali trochu rozmyslet, jakou bude mit ta sit tady strukturu. Aby to neskoncilo tak, ze tu budou dvojice az trojice lidi, kteri jsou sice navzajem propojeni, ale nevidi na ostatni n-tice
Soucasna situace je tusim takova, ze z tech co maji uz nejake vybaveni se da vytvorit takovy pekny had
(radek.lucan - mfa - keiss - Dzus)
A pak je tu jeste jimxx, ktery na nas nevidi
Budu (zatim hypoteticky) predpokladat, ze Keiss sezene nejake zelezo a vybuduje AP u sebe na balkone. Aby se mohl pripojit i radek.lucan, tak by muselo bezet AP i u mfa a obe AP pak mezi sebou spojit.
To se da udelat bud pres dalsi WiFi kartu na obou AP (drahe, ale rychle) nebo pres WDS (pomalejsi, ale neni treba dalsi karta).
Ja osobne bych nejdrive zkusil druhou variantu.
Dalsi propojeni - na Sigi (az bude) nebo nekam jinam bych resil az pote co bude tohle fungovat.
Rad bych slysel vase nazory, protoze chaotickym budovanim, bez nejakeho planu se asi moc daleko nedostaneme.
dzus: koupil jsem si XI-626 i XI-325. Obe maji oddelavaci antenu a zatim fungujou doma mezi notasem a jakymsi starym peckem, ktere chci do budoucna pouzit jako gw...zatim - predevsim, abych overil, jak mi bytem prochazi signal - to pecko dela print server :-)
Hada muzeme overit, jsem pro treba se v nedeli sejit a projit si lokality a zjistit, jestli se teda vubec vidime. Kdo se ale pripoji do Inetu ? Ja bych - zatim tak na 50% - snad mohl do UPC. Pak jeste vidim na Casablancu, ale nekdo tu psal, ze s nimi moc nadejna domluva neni.
Tak ta nedele nam(ja+Dzus) vyhovuje. Dale tedy predpokladam ze navrhovatel RL taky muze, takze dotaz smeruje nejspis na MFA jestli muze (vitani jsou i ostatni z lokality). Kdyby sme se sesli tak by se to jiste vyrazne pohlo kupredu. Pozdeji bysme domluvily podrobnosti.
profix: chtel sem se zeptat , jak ses na tom s vyditelnosti ty, tzn jestli vidis na nekoho z aktivnich strasnickych clenu (mfa ,RL, Keiss, Dzus ... ).
radek.lucan: bylo by pripadne mozne vyuzit tvoji 325 + notebook k promereni signalu ode mne ze strechy (nejlepsi asi zas v tu nedeli kdyz se domluvime)
rl:
MMCX-R - co to je??? Da se k tomu sehnat protikus?
Antena nebude problem - jimxx prislibil ucast a vezme s sebou vsesmerovku a MMDS sito co jsme zkouseli minuly vikend. Ale otazka je, jak to zapojit do toho notase.
No pri nejhorsim to budeme testovat jen u Keisse na balkone s jeho XI-626 (a nebo na tu antenku co je u XI-325)
super.
muzu spis v nedeli... resp v sobotu prijedu nekdy k ranu po neprospany noci do Prahy.. ale kdyz to jinak nepujde, tak proc ne. Snad nebudu tak nalitej, abych nespad ze strechy (1. obě? czfree.netu)
spis odpoledne
Mel bych mit sesmoleny kabely + vytazenou antenu (snad sezenu) na strechu
Ad. AP.
ze strechy vidim na keisse, z balkonu na Radek.Lucan.(ze strechy samo. taky - i kdyz trosku z jineho mista)
jsem taky pro WDS - pro zacatek urcite - nemam totiz prachy