tak jak to teda vypada ? Po nedeli vim, ze ja <-> mfa bez problemu a jak dal ? Sorry, vcera jsem nemel cas zustavat dele, mel jsem jeste dost pracovnich povinnosti.
aha, sorry, zase jsem odpovidal bez toho, ze bych si precetl predchozi posty :-)
Nuze, mame mfa, keiss, dzus, ja. Kdo a jak pujde do internetu ? A dalsi vec - pochopil-li jsem spravne, chytam se na vsesmerovku u mfa, na kterou se chyta keiss i dzus. Takze - pokud ji chci vyuzivat, budeme se muset i financne za tuhle antenu srovnat, ze jo ?
Ta vsesmerovka byla moje vyrobena z kabelu RLA10. Predpokladane umisteni u Sigiho. Kdyby byla u Mfa tak by jsi se na ni chytal v pohode Ty a Keiss, Dzus to by se muselo zkusit.
Aby to nebylo tak jednoduchy tak je Dzus zatim propojenej jen s Keisem. Jinak je s Mfa strechy videt jak na Pocernickou tak na Sigiho takze signal
J.
Takze, abych vyjasnil vznikle dohady ... vcera jsme se pak jeste byli podivat u Skeptika a Radona (takze jsem za jediny den navstivil vic strech nez za cely predcozi zivot - celkem 3).
Skeptik i Radon maji super vyhled na pul Prahy a vidi (i kdyz Radon trochu hur) i na Jarov.
Skeptik zatim asi nic stavet nebude (dokud nebude mit zarucenou konektivitu pro barak kde bydli). Ale Radon chce do toho jit, takze by pres nej bylo vyhledove mozne se pripojit na zbytek CZfree (na podrobnosti je jeste brzo).
Jinak s Keissem jsme uz dohodnuti na 99%, ze u nej bude AP se vsesmerovkou - na pripadny link smerem na Jarov by jsme se nejak slozili.
Mfa se muze na keisse bez problemu pripojit a pokud bude mit jeho antena dostatecny vyzarovaci uhel, muze se pres nej pripojit i Radek (nicmene reseni by to bylo asi jen takove prozatimni, protoze by znacne snizovalo propustnost site - jedna se o jiz zminovane WDS).
Internet jsme zatim neresili, tady lokalne prichazi v uvahu asi jen ta kabelovka, nicmene az bude spoj na Jarov, tak budou i jine moznosti.
no jednu mame na strese vedlejsiho baraku - jak ostatne vsichni vedi.
Ptal jsem se kamarada, kterej montuje televizni anteny, jestli by o necem nevedel. Prej da vedet, kdyby neco nasel.