CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Klubovna > CzFree Antenna Workshop
123
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
simandl
zástupce 10.33

Registrován: 15.07.2002
Příspěvků: 1219

jo dotazy Příspěvek č. 17 
FAQ Kandidát

to je velká potíž. Člověk se neustále potácí mezi dvěma ohni. Z jedné strany po mě lidi chtějí odpovědi úplně na všechno a nebo si se mnou chtějí "jen tak pokecat" a na druhé straně já sám mám spoustu plánů a koníčků a, podle mě, dost důležitějších věcí na práci.
To jak si svůj čas rozdělím mezi "vzdělávání a zdokonalování sebe sama" a "vzdělávání a zdokonalování ostatních" záleží jen na mě a na momentální náladě.
Prostě se mi někdy na ICQ sejdou dotazy od miliónu lidí a většina z nich bohužel ani neklade dotazy a nebo se mě ptá na všeobecné věci a já pak lidi "pálkuju" že na ně nemám čas. Taky já určitě posuzuju dotazy z jiného úhlu než tazatel.
Nejradši mám jasně formulované otázky a těch je jako šafránu.
Pak mě třeba někdy mrzí že lidem musím psát že nemám čas jim odpovídat a že by si měli napřed přečíst to co mám na svém webu a teprve potom se mě ptát co jim není jasné.

Když jsem tu napsal že rád zodpovím dotazy, tak jsem tím myslel především dotazy k výrobě antény typu quad. To je poměrně úzká oblast a odpovědi pro mě pravděpodobně nebudou příliš náročné.

Filosofie sdílení informací mezi lidmi v czfree by se měla řídit všeobecně uznávanými a vyzkoušenými pravidly z jiných komunit. Nováček má pak víc "povinností" než "práv"
Měl by
- uvědomit si do čeho jde (to je to nejdůležitější)
- udělat si zeznam zdrojů z kterých se dá čerpat
- co nejvíc číst všechno o co má zájem
- neptat se pokud má jen trochu tušení že to je někde napsané
- pokud mu něco nejde "delší" dobu (víc jak týden) tak se zeptat tam kam dotaz patří. To je člověka nebo skupiny která se tím problémem zabývá.
- pokud něco nenajde tak se "opatrně" zeptat jestli to někde už není
- pokud je něco nového tak to prozkoumat a popsat a zveřejnit pro ostatní
- pokud se nováček dostane do pokročilejšího stádia, tak by měl začít odpovídat na začátečnické dotazy druhých. Říká se tomu "odpověz 100 začátečnických dotazů". Teprve v téhle fázi si začneš uvědomovat na jaké "samozřejmosti" ses ptal během svých začátků.

Takže snažte se mraveništi prospívat jak jen umíte. To že czfree funguje není zásluha jednotlivce ale jednoho každého. Vždy bude docházet ke střetům jak odborným tak osobním (jsme lidé).
Já se snažím schválně psát co nejpozitivněji a místo výrazů jako třeba "prasárna" použít "je to řešení které se mi nezdá být vhodné protože ..." Na přímé osobní útoky nereagujte hned (dejte si čas na vychladnutí) a pokud to jde, nereagujte na ně vůbec. Pokud vám někdo neodpoví na dotaz tak si radši myslete že pracuje na něčem co je prospěšné pro něj (a tedy i pro všechny) a nedomáhejte se odpovědi. Existují i vyjímky ale lepší je se chovat pozitivně.

Na závěr bych to ještě zazdil parafrází "Neptejte co czfree může udělat pro vás, ale ptejte se co můžete udělat vy pro czfree"

hezký den

__________________

Naposledy upravil simandl 23.05.2003 v 12:02

Old Post 23.05.2003 v 11:23
simandl je offline   Click Here to See the Profile for simandl   Find more posts by simandl   Click here to Send simandl a Private Message   Click Here to Email simandl   Visit simandl's homepage! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cvachtal
Newbie

Registrován: 22.01.2003
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 18 

Filosofii sdílení informací mezi lidmi v czfree by se měla řídit všeobecně uznávanými a vyzkoušenými pravidly z jiných komunit. Nováček má pak víc "povinností" než "práv"
Měl by
- uvědomit si do čeho jde (to je to nejdůležitější)
- udělat si zeznam zdrojů z kterých se dá čerpat
- co nejvíc číst všechno o co má zájem
- neptat se pokud má jen trochu tušení že to je někde napsané
- pokud mu něco nejde "delší" dobu (víc jak týden) tak se zeptat tam kam dotaz patří. To je člověka neko skupiny která se tím problémem zabývá.
- pokud něco nenajde tak se "opatrně" zeptat jestli to někde už není
- pokud je něco nového tak to prozkoumat a popsat a zveřejnit pro ostatní
- pokud se nováček dostane do pokročilejšího stádia tak by měl začít odpovídat na začátečnické dotazy druhých. Říká se tomu "odpověz 100 začátečnických dotazů". Teprve v téhle fázi si začneš uvědomovat na jaké "samozřejmosti" se ptal během svých začátků.

Řekl bych, že IMHO je todle docela vystihující shrnutí /výzva, pokyn, rada - nehodící se škrtněte / možná by stálo zato tohle shrnutí dát na úvod FAQu.

__________________

Never say never!

Old Post 23.05.2003 v 12:05
cvachtal je offline   Click Here to See the Profile for cvachtal   Find more posts by cvachtal   Click here to Send cvachtal a Private Message   Click Here to Email cvachtal   Visit cvachtal's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sosak
Newbie

Registrován: 03.03.2003
Příspěvků: 28

Příspěvek č. 19 

vo tom to prave je ... jsem zacatecnik a doufal jsem ze se muzu dozvedet neco malo do zacatku (typy konektoru, anteny a jejich vyhody nevyhody ... atd.) ... abych se mohl tak jako vy po case stat odbornikem ... ale to co tu resite jsou o dost odbornejsi veci nez bych potreboval ... takze puvodne jsem se chtel zaslouzit o rozsireni nejakych vedomosti po mem okoli ... ale s timto pristupem na to radsi zapomunu ... myslim, ze po nejakem case z vas zbyde jen hrstka "vyvolenych" a to si myslim neni zakladni myslenka CZFREE!

Old Post 23.05.2003 v 20:46
sosak je offline   Click Here to See the Profile for sosak   Find more posts by sosak   Click here to Send sosak a Private Message   Click Here to Email sosak     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zdenek_dc
Member
zastupce cloudu 10.193.64


Registrován: 30.10.2002
Příspěvků: 733

Příspěvek č. 20 

__________________

Old Post 23.05.2003 v 21:16
zdenek_dc je offline   Click Here to See the Profile for zdenek_dc   Find more posts by zdenek_dc   Click here to Send zdenek_dc a Private Message   Click Here to Email zdenek_dc   Visit zdenek_dc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Stay d
Mafián
zastupce cloudu 10.40


Registrován: 04.10.2002
Příspěvků: 1428

Team Member: MOD

User is Mapper

Pomoc je vzácnost, která se uctívá ... Příspěvek č. 21 

Jedině souhlasím, lidí co chtějí pomoci ostatním a mít pocit, že někomu mohli pomoci je velmi málo, jen si to vezměte, že zaplatíte čtyři stovky, strávíte někde odpoledne a jste psychicky a fyzicky vytěžován a to vše děláte nezjištně, to je ctnost lidí, kterých je málo a které se musejí hýčkat a vážit si jich za to, že vůbec jsou.

Pánove na workshopu jsem nebyl (už to nepotřebuji), ale vážím si toho co děláte, je to bezpochyb jedinečně příkladné, Petře a Zděnku.

__________________

Old Post 24.05.2003 v 00:03
Stay d je offline   Click Here to See the Profile for Stay d   Find more posts by Stay d   Click here to Send Stay d a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrsrsen
Newbie

Registrován: 15.08.2002
Příspěvků: 4

Komunismus Příspěvek č. 22 

Na workshopu jsem byl, moc se mi libil. Jsem na bastleni docela strevo (ta Simova poznamka o pajeni byla urcena mne) a tak jsem si chtel svuj prvni quad vyrobit pod vedenim nekoho zkusenejsiho.

K te vasi polemice o poplatku 200 Kc. Predne si uvedomte, co za 200 Kc ziskate -- antenu parametry ne nepodobnou ASU 14, ktera stoji u DEUa 2300 (nepocitam material v cene dalsi stokoruny). Dale know-how, jak takovou antenu vyrobit, ceho se vyvarovat, atd. (imho nektere rady, ktere Sima daval, na webu nenajdete).

Fakt me prekvapuje, ze mnozi lide stale k CZ.Free pristupuji jako k dojne krave a kdyz chce nekdo uhradit de facto naklady na workshop, tak prskaji. Uvedomte si prosim, co psal Petr Stehno, uvedomte si, ze Sima donesl cast materialu (za ktery nic nechtel), ze minimalne tri lide pouzivali jeho supercool pajku (amortizace), atd. Nemluvim o dopravnem, stravnem, atd.

Meli byste si vazit toho, ze v Cz.Free existuji lide, kterou jsou ochotni zabit odpoledne s BFU a snazi se je neco naucit nebo jim poradit.

Old Post 24.05.2003 v 00:22
petrsrsen je offline   Click Here to See the Profile for petrsrsen   Find more posts by petrsrsen   Click here to Send petrsrsen a Private Message   Click Here to Email petrsrsen   Visit petrsrsen's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ctirad
Senior Member

Registrován: 27.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 23 

Old Post 24.05.2003 v 09:57
Ctirad je offline   Click Here to See the Profile for Ctirad   Find more posts by Ctirad   Click here to Send Ctirad a Private Message   Click Here to Email Ctirad     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zdenek_dc
Member
zastupce cloudu 10.193.64


Registrován: 30.10.2002
Příspěvků: 733

Příspěvek č. 24 

Pokud je nekdo liny nebo neni proste schopny sam od sebe neco pro czfree udelat a rad by se jen zapojil a sosal obsah, taky muze, ale pak to pochopitelne neni zadarmo.

Ja delam ve varnsdorfu s kamosem tzv. CZFree providera. Je to normalni firma, stavime AP za nase prachy, ale stale se to da jeste povazovat za czfree. Pouzivame czfree IP, uz bezi server ns.varnsdorf.czf, akorat lidi platej 500/mes za 64kbit mimo spicku a 20kbit ve spicce sdilenejch bez omezeni dat. Tady v okoli je ponekud jina konkurence nez v praze, takze ceny jsou ponekud vys a to jeste mame extra slevu na tu konektivitu. Takze ta mesicni cena je velmi slusna. Lidi za to dostanou garantovany sluzby, hotline a hlavne moznost zapaltit 2000 a ja prijdu a tomu dotycnymu a zapojim sit aniz by hnul prstem. Samozrejme si to taky muze udelat sam a pripojit se na nejblizsi bod, kde uz je nas net, pak zaplati min, jen za kontrolu a konfiguraci. To je czfree, proste si muzes vybrat.

Zdenek

__________________

Old Post 24.05.2003 v 11:25
zdenek_dc je offline   Click Here to See the Profile for zdenek_dc   Find more posts by zdenek_dc   Click here to Send zdenek_dc a Private Message   Click Here to Email zdenek_dc   Visit zdenek_dc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ctirad
Senior Member

Registrován: 27.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 25 

Old Post 24.05.2003 v 11:34
Ctirad je offline   Click Here to See the Profile for Ctirad   Find more posts by Ctirad   Click here to Send Ctirad a Private Message   Click Here to Email Ctirad     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Stay d
Old Post 24.05.2003 19:05
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni [zde] () Příspěvek č. 26 
zdenek_dc
Old Post 24.05.2003 20:20
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni [zde] () Příspěvek č. 27 
sosak
Newbie

Registrován: 03.03.2003
Příspěvků: 28

Příspěvek č. 28 

... tak jo vy geniove ... jinak ten odkaz je dobrej ... ten a jemu podobni by meli byt ve FAQ ... misto nic nerikajicich kecu!!! ... pak by bylo po problemu!!!

Old Post 24.05.2003 v 21:05
sosak je offline   Click Here to See the Profile for sosak   Find more posts by sosak   Click here to Send sosak a Private Message   Click Here to Email sosak     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
simandl
zástupce 10.33

Registrován: 15.07.2002
Příspěvků: 1219

vyrobená anténa Příspěvek č. 29 

__________________

Old Post 26.05.2003 v 12:17
simandl je offline   Click Here to See the Profile for simandl   Find more posts by simandl   Click here to Send simandl a Private Message   Click Here to Email simandl   Visit simandl's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
simandl
zástupce 10.33

Registrován: 15.07.2002
Příspěvků: 1219

Quad je mrtev a? žije Quadro Quad aneb 4 sestry Příspěvek č. 30 

__________________

Old Post 03.06.2003 v 14:00
simandl je offline   Click Here to See the Profile for simandl   Find more posts by simandl   Click here to Send simandl a Private Message   Click Here to Email simandl   Visit simandl's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pigster
Old Post 07.07.2003 23:17
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni [zde] () Příspěvek č. 31 
axel
Newbie

Registrován: 21.01.2003
Příspěvků: 6

Quadro-Quad podrobnosti Příspěvek č. 32 

Old Post 12.10.2003 v 12:23
axel je offline   Click Here to See the Profile for axel   Find more posts by axel   Click here to Send axel a Private Message     Visit axel's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 19:28.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz