Ahoj,
jiz to tady jednou zaznelo, co takhle se domluvit na mensi session napr v restauraci Solidarita a dohodnout se, ja mam zajem se domluvit a pripojit se z Detske ulice, treba vidim na Dannyho.
Tom
Zdravim,
mozna se v posledni dobe zdalo, ze to u nas trochu usnulo, ale chci vsechny ujistit, ze to neni pravda.
V soucasne dobe je u Keisse v testovacim provozu AP. Bohuzel mame ponekud problemy s hostapem, takze neni z technickych duvodu mozne pripojovat nekoho dalsiho, ale verim, ze se nam to podari vyresit.
btw. hostap je nejnestabilnejsi kus software jaky jsem dosud videl ...
Pripojeni smerem do zbytku CZFree.Net bude pres Radona na nodu Pocernicka 465, ktery je v soucasne dobe ve vystavbe (o vikendu jsme tam Radonovi pomahali instalovat skrin na AP). Na nasi strane je vsechno technicke vybaveni (antena, kabely, karta) pripraveno a nainstalovano.
Keiss zajisti pokryti signalem smerem od nej zapad v uhlu 180 stupnu. Dalsi AP by mohlo vzniknout u mfa, ktery ma rovnez dobry vyhled, ale to zalezi na nem.
Nevim, jake ma plany Danny - Keiss ani ja na nej temer jiste nevidime.
Tak pokud sem koukal na foto od Keise, tak nejspis my dva na sebe neuvidime (resp. nevim co vidi este kousek vic doprava - brano dle praveho konce zverejnene foto).
Nicmene, melo by jit zamerit zmineny Danny-Stechovicka.CZFree.Net (channel 13, mac 00:60:B3:69:AB:61), zatim neni mozny L3 pripojeni (pouze po dohode, teprv buduju)... kdo chytne, upozornit - nadeje vsak zatim mala, pac to co tam je neni snad ani antena, poradny hw se flaka nekde na ceste :c)
Zdravim,
jak uz bylo uvedeno v sobotu jsme u nas zase trochu pokrocili na HW. Chci podekovat obema kolegum za spolupraci cele sobotni odpoledne, protoze nektere ukony nejsem schopen sam udelat.
Ohledne PC ted cekam az se mi ozve Fyzik nebo Keiss aby si nekdo z nich vzal PC a nainstaloval SW. Pak bude mozne zacit zkouset a divat se, co se kde chyti.
Hezky den a hodne uspechu
Vasek
27.05.2003 v 06:46
Dzus
Member
IP adresy pro oblast Strasnice, Malesice a Zahradni mesto
kdo by se chtel pripojovat pres AP MFA - na Strasnicky, tak at mi prosim napise PM, karlos4 se v tom zacal angazovat a bude potreba slozit se alespon na kartu...
diky
Marek F.
1. Shanim nekoho s testovaci sadou PICMIC karta + Sito 24 dBi - karta by mela byt pouzitelna s netstumblerem
2. Zkusebne jsem natahnul ethernet mezi 4 patry naseho domu stoupackou. Chodi fajn.
3. Mluvil jsem s T-Mobilem a do 14 dnu (max. do konce mesice bych snad mel mit vsecha potvrzeni pro zahajeni stavby na strese = zniceni BTSky elektrostatickym vybojem, uprava anten T-Mobile tak, aby byly misto pasma 900 MHz pouzitelne v pasmu 2,4 GHz apod ).
4. Hodlam vybudovat testovaci spojeni, pokud namerim priznive hodnoty. Dane spojeni bude posleze presunuto na strechu a bude tak usetren cas nutny pro konfiguraci.
5. S jakym zajmem a podporou mohu pocitat behem cervence v pripade, ze se APcko bude ozivovat behem cervence ???
Podrobne:
AD 1: Potreboval bych provest mereni Jarov <--> Skalka. Proto bych potreboval pujcit nekde testovaci sadu Sito 24 dBi (na 17 dBi je signal hodne mizernej a stale nepouzitelnej) a kartu PICMIC do notebooku, ktera pokud mozno beha s NetStumblerem. Notebook mam, neni treba pujcovat (na notebooku jsou Win ME, takze nevim, jestli to nevadi). Mereni bych preferoval o vikendu pripadne kazdy vsedni den po 6 hodine vecerni. Pokud muzete nejakou z nize uvedenych soucastek poskytnout, dejte mi prosim vedet . Idealni by byl asi Z-Com XI-325 a CSAT 24 dBi nebo neco podobneho.
AD 2: O vikendu jsem natahnul drat mezi mnou a sousedem stoupackou. Slo to naprosto v pohode, nejvetsi vopruz byl potom vyvrtat diru do zdi, ktera nam ve 3 lidech trvala asi hodinu. Ted uz spojeni beha naprosto v pohode, rikam to proto, ze se to perfektne overilo a muzu takhle prospikovat behem nekolika hodin cely barak draty .
AD 3: Minulou sobotu (ano, konecne jsem si nasel cas - prekvapive) jsem odesilal do T-Mobile specifikaci, jak bude zapojeni na strese vypadat. Ackoliv se mi oficialne jeste nedostalo papiroveho potvrzeni, projednaval jsem to vcera s clovekem, ktery je za BTS na nasi strese zodpovedny a ten me ujistoval o kladnem posudku a o tom, ze by mel byt hotov do 14 dnu.
AD 4: Behem tech 14 dnu bych rad provedl test podle bodu 1 a pokud se to osvedci, zacal bych s instalaci linucha a zprovoznenim spojeni z balkonu - zatim tedy pouze jako klient APcka na Jarove. Nicmene se tim usetri spousta casu a na strese uz bude nutne jenom natahnout draty a vztycit anteny .
AD 5: V pripade, ze APcko budu ozivovat behem cervence, kdo tu tou dobou bude pritomen, aby mi to pomohl testovat. Ma to pro vas cenu, abych to behem cervence stavel ? V srpnu probehne v nasem dome rekonstrukce vytahu, ktera zrejme bude doprovazena castejsimi vypadky spojeni v dusledku praci ve vytahove sachte, odkud bude napojena elektrina. Od zari by melo byt vsechno uz v pohode :-).
Tak, to je vsechno, hlavne ted potrbuju tu testovaci sadu, abych mel realne udaje o sile spojeni, nekdo ji tu myslim nabizel.
Zdravim,
jen pro informaci uvadim, ze na nodu stale pracuji a o tomto vikendu bych chtel na stozar pripevnit anteny a pripravit svody. PC je jiz 14 dni u Fyzika, takze predpokladam, ze pristi tyden (vikend) bychom mohli zkouset.
Mimochodem, jak pise Sigi, ze pak staci jen na strese vztycit anteny a natahnout kabely - ja to delam uz skoro 2 mesice...............
radon > Tak tos me docela dostal. Abych se ti priznal, tak jsem myslel ze s tim budu za tyden hotov. Ale mam tady temer vsechen material a tak doufam, ze to nebude vaznejsi problem . Ethernet je protazenej stoupackou naprosto bez problemu a kdyz odladim masinu, tak to snad musim potom mit bez problemu. Nebo je nejaky cinitel, ktery jsem zanedbal???
Zdravim,
pokud na tom budes delat cely den tak to mozna stihnes. Nevim kde budes mit PC, jestli nekde mimo byt - mas uz bytelnou skrin se zamkem?, u ni pak musis resit chlazeni atd. atd. Odkud budes mit napajeni - z el. instalace na miste umisteni nebo musis (jako ja) natahnout kabel z bytu (jde take o to, kdo bude platit el. energii).
Rozhodne Te nechci lekat nebo odradit.
U nás se předpokládá umístění všesměrovky na stožár společné televizní antény a umístění směrovek na zábradlí na střeše. Střecha je v tomto ohledu velmi dobře vybavena a není třeba nic stavět a vztyčovat. Stačí to jenom přišroubovat.