Zkusil jsem to zadat do googlu, a jediný, co mi to našlo byl zdroják dhcpd
Ale z něj je vidět, že tuhle chybu hlásí, pokud zpracovává číslo a načtená cifra je větší, než základ soustavy. Ta tvoje hláška odpovídá písmenu 'H' v nějakém hexadecimálním čísle.
No jak je vidět mám tam skutečně H :-) Nevim jak je to možný, ale celé dhcpd.conf jsem sem nakopíroval a jak tak koukám tak MAC adresa toho jednoho z PC obsahuje písmeno H. A dneska jsem jí kontroloval přes ipconfig. Vyhodil fakt to co tam je napsáno, tedy H.
Mimochodem ten traffic shaping, koukal jsem, že je tady forum ohledně shapování a přepsány scripty na HtB. Který mi doporučíte? Já se v tom moc nevyznám. Prostě wifi tahá inet 128kb/s eth0 rozvádí na 4 PC. Tzn traffic shaping bude na eth0. Jednoduchý zapojení, možná v tom hledám vědu :-)
Díky L. Bareš
jsem zvyklej ze u wispa se vetsinou vsecko nastavi samo aspon myslim ten zaklad jako routy atd..
Ale vcera mi spadl wisp moji chybou tak jsem ho nahodil uplne znova nasel vsecky karty (2xrealtek8139, z626) pohoda parky..
nastavil jsem ip adresy dal jsem SAVE > ReSTART.
Problem je v tom ze ten idiot mi neni schopen nahodit routu z jedneho realteku na druhy....tim padem nemuzu na internet..
pritom routa do wifiny facha v pohode....tak nevim jestli to je tim ze si nemuze nejak zapamtovat tu default routu na ten jeden realtek ? ci co ?
Tohle se mi stavalo i predtim ale treba sem jenom neco zmenil jako ze jsem zadal znova default gate a nebo zkusil arp bridge nebo jaxe to menuje ale ted ted prave nevim cim to ze to najednou vse nabehlo....NO a ted mi to dela zase ale uz sem bezradny nechce mi to proste jet (internet)
PS: routy ve wispu vypadaji ze jsou dobre
aji DG je tam dobre...proto me to sere uz, neni nejaka finta na tu DFG ? Obcas sem si vsiml totiz ze kdyz zadam ve wispu default gate tak po odentrovani kdy ma naskocit vyber ktery rozhrani je pripojeno do defaultgate tak mi tam misto toho naskoci okno co se objevi kdyz chcete nastavi NAT tzn. prvni polozka je DISABLE NAT. UZ jsem z toho lejen. Diky za help...
Napsal jsem si vlastní script a chtěl bych to pouštět se startem WISPu, ale a? ho dám kamkoliv pokaždé zmizí. Jediné místo je /mnt1 kam se mi mountuje zdrojový disk. Tam přežije, ale kam hodit třeba symbolickej link, aby to po startu pustil?
Díky L. Bareš
Zmizí i z /etc/init.d? Tam jsou skripty, které se spouští po spuštění. Když tam skript nahraješ a dáš uložit balíky, měl by se zapsat do root.lrp a vydržet reboot.
Takze pokud neco das do /modules nesmi se to jmenovat stejne jako link, ktery uz tam je a vytvari se pri startu. Jinak kdyz neco nakopirujes do /usr/local tak to tam taky zustane. Samozrejme se pred restartem musi dat ulozit konfigurace. Ja tam mam napriklad binar na zastavovani disku a spoustim ho z /etc/network/ifup.local. Kamik
ahoj , wisp (s hostapem od hwsofta 0.0.3) mi dela podivnou haluz. jednou tejdne uplne vytuhne s hlaskou v logu ze odasocioval vsechny stanice a wlan uplne zatuhne (ping na kartu jde). staci restart network a zase to 2-5 minut jede a zas to samy. behem 3-4 hodin se to hodi zase do kupy samo od sebe. nepomaha restart systemu , nic. uz jsem tam kopnul ten prosincovej wisp pac to vcera delalo zase a nic. mam tam Firmware 1.3.6 tak jsem premejslel ze tam hodim 1.7.4 ale co kdyz to bude delat dal ? dik
PS: bezelo to 3 mesice bez sebemensiho problemu