Proč všichni berete resety karty v managed módu jako něco negativního a nepatřičnýho ? Vždy? je to naprosto normální chování v případě že vlivem nějakýho kolísání signálu dojde ke znovuasociaci.
Problém je pouze v případě, že se karta resetuje, když nemá (problém některých straších HostAP), ale úplně nejhorší je právě, když se karta neresetuje když má. Tím pak vznikají různé zákysy v komunikaci, často končící nutností zresetovat kartu manuálně. Tohle byl problém různých těch hacků, co se snažily resety karty eliminovat.
jenze resety karty zpusobily zacyklení PC a bylo nutné jej natvrdo resetovat. proto se napr. pouzivaji resetatory, ktere pri tomlhe vytuhu resetujou pocitac. Navic se po resetu nenastavily pozadovane hodnoty a zapnulo se ALC. Mohl tedy nastat problem s prekrocenim vyzareneho vykonu.. Pouzivam patchovany HostAP cca 2 roky, na kazdem AP cca 14 klientu a zatim naprosto bez problemu. S vytuhnutim PC jsem mel problem prave bez patche, navic se mi nevracely nastavene hodnoty..
Me nevadi reset v modu managed. Ja tu popisuju situaci tri karet - dve v modu master a jedna v modu managed. Ty dve master karty se resetuji tak casto, ze casto sebou vezmou i cely komp. Ne ze by se sam od sebe reset, ale uplne ho zablokujou.
Jde mi tedy o stabilitu v rezimu master.
Tak nic no. Dekuji za pomoc.
Jo, jeste dodatek.
Mam k dispozici podobny stroj (2x managed, 1x master) s kernel 2.4.25, hostap 0.1.3 s jbohacovym patchem, kdy managed karty bezi bez problemy, ale master karta se resetuje tak, ze disasociuje vsechni klienty a treba 20min nikoho neasociuje (resety jsou velmi casto ve vecernich hodinach, kdy je treba 30 resetu za pul hodiny).
jeste jsem se chtel zeptat... zaznelo tady neco o HostAP ver. 0.1.3 s JBohac patchem. Co jsem se dival na jeho web, ma tam patch akorat oproti verzi 0.1.0, ktery ma fungovat i pro 0.1.1.. Ktery patch tedy pouzivate 0.1.3?