Sorry, je to takovej Lama Napad, ale keiss ma horizontalni polarizaci anteny, tzn, ze je treba otocit plechovkou. Jinak se mi to zda docela v dohledu a skutecne to ted bude pres zimu cim dal tim lepsi
Jestli budes (nebo i nekdo jiny) chtit tak ti muzu prodat vodivou sitku na mouchy 1*1.2 metru za 100,- (v obchode 85/m ... ja muzu ale pridat i rady ). Da se z toho udelat trychtyr s celkovym (i s plechovkou) ziskem cca 18.3 dB. Me facha krasne a daleko cca 1.1Km (pres draty vysokeho napeti) az na Sporilov ze ZM. Kontakt mailem (nebo PM).
Zdar L.P.
Díky za podnětné rady, již pracuji na jiné verzi antény: 18. prvkové yagi, předpokládaný zisk by měl být 15dBi. Polarizaci jsem samozřejmě zkoušel měnit, ale marně... Opravdu se plechovka nehodí na 1km a ještě se stromy v cestě. Síto nebo parabolu si nechávám jako další možnost.
Hlásím úspěšné napojení na Sigiho, zatím to jede celkem dobře, po změně polarizace na Skalce bude jen potřeba přesně doladit anténa.
Z rozhovoru se Sigim vyplynulo, ze na AP Radon se chysta nejaky upgrade. Pokud se uvolni jedna stálá WiFi konexe, rádi bychom ji využili (pokud chytnem lepší signál, než ze Skalky) a případně se finančně podíleli na HW. Od Sigiho máme na Dlinku 920 rev C @ 24 dB sejtu od simandla tuhle statistiku:
Send Good Packets 10244
Dropped Packets 3644
Recv Good Packets 1192995
Dropped Packets 17
Nevím, jestli 30% odchozí packet drop je dobře či ne...
Cau,
koukal jsem, ze vznikl node Trebesin (vlastnik Fyzik v pozn. ThunderNet). Znamena to nyni, ze si budeme kazdy sam kupovat konektivitu od ThunderNetu a zadne sdruzeni nevznika?
Chuice, sem tu zas. Z nejmenovaných zdrojů jsem bylinformován, že na mě míří jakési antény... snad to mohu chápat přínosně :o)
Celá věc je trochu komplikovanější, protože je pro mě nemožné zadat modráska do mapy a pro kámoše (pro kterýho to vlastně dělam) zase přidat cokoliv do fóra. Nicméně modroch je tam a zove se "Černý Václav" podle něj.
Teď to nejdůležitější. Chtěl by si to vykecat pro upřesnění detailů o síti a realizaci připojení. Počítal, že by ho to vyšlo cca na 8 tisíc a z toho co ví, si myslí, že včera bylo pozdě. Telefon na něj je: 777 127 180. Když tak je tu ještě můj emil. Předem díky za... Teď nevim vlastně za co... když je to dopředu... No, ale stejně díky ;o))
Nazdar,
potřeboval bych sehnat něhoho, kdo by mě připojil na internet přes wifi. Bydlím ve Strašnicích, ulice Vrbčanská. Zatím moc nerozumím mapě na czfree.net s bodama, ale koukal jsem, že mám přímý výhled na bod "Mr. Neutron", "Zdar" a "ZŠ hostýnská". Na bod "Pocernická 465" nevidím, stíní mi bod "ZŠ Hostýnská". Měl bych zájem o rychlost 32Kb/s. Bydlím v paneláku v 7. patře (poslední patro), výhled mám dost dobrý na všechny strany. Poradíte mi prosím někdo, co mám pro to udělat nebo s kým se mám kontaktovat .
Dík.
Tak se mi podařilo úspěšně připojit na AP Keisse. Použil jsem kartu XI-626, vlastnoručně vyrobenou 18 prvkovou anténu Yagi a víc jak 20 metrů kabelu s dvojitou izolací. V přímém směru mi překáží dva stromy a síla signálu je asi 7 %.
Docela mě tenhle systém zaujal... Rád bych se připjil a zapojil. Zanes sem svoji polohu do mapy.... ale s vyhledem to neni nic moc... bod RC mam par metru od sebe, ale primej vyhled chybi... Jestli pro me mate nakou radu jak se rozumne napojit, budu rad. Jinak tomu co tady povidate skoro vubec nerozumim. Znalosti problematiky jsou čistě uživatelský... Potřeboval bych poradit.
Patrik